КМУ не вирішує питання із роботою евакуаторів, - експерт

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич звернулась до прем’єра Миколи Азарова. Про це Гелена Пайонкевич повідомила у Фейсбуці.

"Написала Миколі Яновичу на ФБ отаке:

Шановний Миколо Яновичу! Ще у 2010 році до ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" внесено зміни згідно з якими до виключних повноважень міських рад належить затвердження порядку переміщення на штрафні майданчики транспортних засобів, припаркованих не у спеціально відведених місцях для паркування транспортних засобів. Проте відповідних змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" не внесено", що створює перешкоди для реалізації міськими радами своїх повноважень щодо примусового переміщення транспортних засобів". Масове несанкціоноване паркування на центральних вулицях і площах призводить до серйозних проблем у містах. Практика європейських країн показує, що єдиним дієвим методом вирішення цієї проблеми є робота евакуаторів. Так працюють у Австрії, Бельгії, Білорусії, Великобританії, Ірландії, Іспанії, Литві, Нідерландах, Росії, Франції, Чехії та інших країнах. У більшості європейських міст саме муніципалітети та міські служби займаються питаннями евакуації транспортних засобів. В Україні ж повноваження органів місцевого самоврядування з кожним роком скорочуються.

Ми розробили проекти змін, які необхідно внести до чинних нормативних актів, щоб вирішити цю проблему та скеровуємо їх Вам офіційним листом.

Вважаю, що місцева влада має отримати більше повноважень в т.ч. має отримати більше впливу на загальнодержавний законотворчий процес, але в той час як окремі міські громади цілком підтримують дозвіл на використання евакуаторів, центральна влада не вирішує це питання", - написала Гелена Пайонкевич

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: