Колодій привітав поляків з Днем незалежності

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у вітальній церемонії з нагоди відзначення національного свята – Дня незалежності Республіки Польща. Самі ж урочистості відбулися у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької.

Вітаючи з нагоди Дня незалежності Польщі присутніх, серед яких, зокрема, були Генеральний консул Республіки Польща Ярослав Дрозд зі своєю дружиною, Петро Колодій сказав: «Сьогодні ми вітаємо не тільки європейську державу, ми сьогодні вітаємо свого доброго, близького сусіда. Адже ніхто, думаю, не заперечить, що добрий сусід – це запорука успіху. І дійсно, першою, хто підтримав незалежність України, це була Республіка Польща. Та й сьогодні, коли ми стоїмо на порозі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, відчуваємо Ваше плече, Вашу підтримку».

Разом з тим, Петро Колодій відзначив, що Львівська обласна рада звернулася до європейських інституцій щодо підтримки євроінтеграційних процесів в Україні. І першими, хто відгукнувся з позитивним рішенням, – депутати Сеймику Малопольського воєводства. «Львівська обласна рада та Генеральне консульство Республіки Польща у Львові організовують і проводять чимало спільних заходів. Сьогодні ми разом святкуємо, разом переживаємо за різні процеси», – зауважив очільник Львівської обласної ради.

Зі свого боку Ярослав Дрозд, Генеральний консул Республіки Польща у Львові, зауважив: «Тішуся з того, що День незалежності вільної Польщі можемо святкувати у вільній Україні. Цей фактор для нас є важливим і стратегічним, бо без вільної Польщі немає вільної України і без вільної України не буде вільної Польщі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: