На Львівщині функціонують 252 позашкільні навчальні заклади

На сьогодні вкрай важливим питанням розвитку освітньої галузі в нашій державі є збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів. Саме такі завдання ставить й Президент України Віктор Янукович. Зокрема, на виконання соціальних ініціатив Глави держави «Діти – майбутнє України», на Львівщині вдалось значно збільшити рівень охоплення дітей позашкільною освітою.

Так, станом на 1 вересня 2013 року охоплено 65,9% дітей шкільного віку, в тому числі гуртковою роботою у загальноосвітніх навчальних закладах, проте ще на початку року цей показник становив 42,3%, а у 2012 році – 21%.

Зазначимо, відповідно до соціальних ініціатив Президента за два роки рівень охоплення дітей позашкільною освітою повинен досягти не менше 70 %.

Як повідомляють у департаменті з питань освіти, науки, сім’ї та молоді облдержадміністрації, з метою організованого проведення  дозвілля  та  надання  додаткових освітніх послуг в області працюють 124 позашкільні навчальні заклади системи галузі освіти, у яких навчається 77234 учні. У системі галузі культури функціонують 74 таких заклади та навчається 22 135 учнів, у системі фізичного виховання – 54 заклади, де навчається 10 930 учнів. Загалом на Львівщині працюють 252 позашкільних навчальних заклади.

Гуртковою роботою в області (гуртки загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів) охоплено 201956 учнів (80,4%), що на 1,8 % більше, ніж на початок 2013 року. Цьогоріч також завершується будівництво туристичної бази «Львів» обласного центру краєзнавства екскурсій і туризму учнівської молоді на 50 осіб, у якому, зокрема, передбачено можливість навчання осіб з особливими потребами.

прес-служба ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: