На Львівщині голова РДА тисне на газету

Відбулось засідання секретаріату Львівської  обласної організації Національної спілки журналістів України. Традиційно першим пунктом порядку денного став прийом нових членів. Цього разу до НСЖУ було прийнято 14 наших колег. Серед них головний редактор ІА «Глобальні віки» Олександр Руль, асистент кафедри української преси факультету журналістки ЛНУ ім. Івана Франка Тетяна Бурдега,

журналістка журналу «ANTURAZH» Зоряна Тур, оператор ТРК «Броди» Наталія Щудлюк, журналіст тижневика «Каменярі» (Дрогобич) Василь Мірчук, медіа- менеджер, журналіст ІА «Перфектні рішення» Марія Мельник , відомий публіцист та науковий діяч, директор наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка Василь Кметь, журналіст-мандрівник Євген Вдовенко, журналісти Тетяна Кушнір (Борислав), Михайло Галущак та інші.

Усього упродовж 10 місяців 2013 року до Львівської обласної організації НСЖУ прийнято 93 особи та утворено три нових первинних організації. Усе це свідчить про зростання авторитету ЛОО НСЖУ, як впливової та дієвої громадської організації, що в основу своєї діяльності покладає захист інтересів журналістів та надання їм всебічної допомоги.

На засіданні розглянуто звернення редакцій газет «Бойківська думка» та «Воля народу» щодо затримки Укрпоштою коштів за передплату. Після обговорення цієї проблеми прийняте відповідне звернення (текст на сайті ЛОО НСЖУ http://www.spilkazhurnalistiv.lviv.ua/golovna/3-novyny/599-qq-qq-).

Члени секретаріату заслухали редактора газети «Перемишлянський край»  Мирославу Бойчук. Вона розповіла про діяльність своєї редакції, особливості відносин з місцевою владою, які є досить напруженими. В редакції існує значний борг з виплати зарплати, відчувається тиск голови РДА на газету, що прослідковується у масових необґрунтованих перевірках, що заважають нормальному виходу газети. Секретаріатом прийняте рішення детально вивчити дане питання та взяти його на особливий контроль обласної організації НСЖУ.

Секретаріат також звернувся до голів первинних організацій та редакторів засобів масової інформації передплатити на 2014 рік спілчанський журнал «Журналіст України». Тематика видання: технологія журналістської (редакторської) роботи та професійна етика, фахові новації, журналістська освіта, медіа-бізнес і менеджмент, влада і ЗМІ, самоорганізація журналістів тощо. На сторінках журналу виступають провідні журналісти України і зарубіжжя, головні редактори відомих видань, інформагентств та телерадіокомпаній,  науковці. Вартість передплати журналу через редакцію на півріччя складає 108 гривень. Передплатити видання можна також в будь-якому поштовому відділенні через каталог ДП «Преса».

На засіданні секретаріату було також заслухано інформацію Андрія Болкуна про нараду відповідальних секретарів, що відбулась в центральному офісі НСЖУ. Головними питаннями її порядку денного було ознайомлення з діяльністю обласних організацій НСЖУ, проблематика роздержавлення комунальних ЗМІ, підготовка до святкування ювілею НСЖУ, інформація про створення сайту Донецької ОО НСЖУ та модернізацію сайту НСЖУ, про плани НСЖУ на 2014 рік.

         Членами секретаріату прийнято рішення скликати пленум обласної організації НСЖУ на 20 грудня 2013 року.

         Наступне засідання секретаріату відбудеться 6 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: