Регіональна програма розвитку інформаційного простору Львівщини виконана на 58%, - Посипанко (відео)

У прес-центрі ЛОДТРК відбулася прес-конференція на тему «Реалізація в області завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики».

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської облдержадміністрації Дмитро Посипанко в рамках прес-конференції презентував публічний звіт про виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства на у Львівській області 2013 рік.

Під час прес-конференції надано інформацію про виконання усіх заходів Програми та щодо всіх напрямів витрачання коштів.

За словами директора департаменту Дмитра Посипанка, станом на сьогодні за кошти Програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства здійснюється підтримка комунального підприємства Львівської обласної ради «Львів-ТБ», Львівської обласної державної телерадіокомпанії, інших районних комунальних ЗМІ.

Також частина коштів скерована на підтримку місцевих книговидавців, висвітлення соціально-економічного та культурного життя області, офіційне опублікування нормативно-правових актів облдержадміністрації та ін.

Крім цього, впродовж одинадцяти місяців поточного року реалізовуються заходи щодо сприяння розвитку громадянського суспільства. Такий напрямок вперше був закладений в обласній програмі саме у 2013 році на виконання Указу Президента України від 24 березня 2012 року №212 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації».

Серед заходів сприяння розвитку громадянського суспільства найбільш значущими є: підтримка на конкурсних засадах проектів та програм розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, проведення навчальних тренінгів для представників громадських організацій в Інституті лідерства та управління Українського Католицького Університету, навчання державних службовців в Львівському регіональному інституті державного управління при Президентові України за напрямом «залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики».

Дмитро Посипанко також розповів, що загалом успішно реалізуються більшість заходів обласної програми, зокрема станом на 1 листопада програма виконана на 58%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: