«Свобода» закликає не проводити розважальні заходи у День пам’яті жертв Голодоморів

Львівська обласна організація ВО «Свобода» звертається до керівників розважальних закладів, ресторанів, кафе на Львівщині із закликом не проводити вечірки, дискотеки, концерти у День пам’яті жертв Голодоморів, якій відзначатимемо 23 листопада, у суботу. Свободівці звертаються також до міських, селищних, сільських голів, інших представників влади на Львівщині, аби вони нагадали своїм громадам про жалобні заходи та закликали утриматися від гучних святкувань у цей день.

«Цього року відзначаємо 80-ту річницю Голодомору 1932-1933 років, - йдеться у заяві свободівців. -   Це був безпрецедентний злочин у світовій історії, бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців: комуністичний режим прагнув знищити саме українство, позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет, поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна, викорінити навіть думки про свободу та власну державу. За висновками Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАНУ, в Україні внаслідок Голодомору загинуло понад 3 млн. 940 тис. осіб. Наше завдання - гідно вшанувати пам'ять про мільйони наших співвітчизників. Для українців має стати традицією вшановувати у четверту суботу листопада померлих внаслідок Голодомору. І кожен має пам’ятати, що в цей день є недостойним і негуманним проведення розваг, танців і гучних святкувань».

Нагадаємо, що у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодоморів. О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку».

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: