У центрі Львова викладуть цифру "80"

На Львівщину із робочим візитом прибула Радник Президента України, Народний депутат України Ганна Герман. В рамках зустрічі із головою ОДА Олегом Салом, обговорено підготовку до відзначення 80-х роковин Голодомору в Україні.

“У ці дні світлої пам’яті Український народ має проявити єдність, як ніколи. У 47-ми столицях держав світу цю сумну дату відзначатимуть у найбільш знакових місцях. Зокрема у Вашингтоні буде закладено камінь під будівництво великого меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору. Сім років тому влада Сполучених Штатів Америки виділила землю для спорудження пам’ятного знаку, однак лише завдяки Президенту України Віктору Януковичу монумент таки спорудять у наступному році”, – зазначила Г.Герман.

Окрім цього, Ганна Герман закликала, аби усі без виключення політичні сили, на мить забули про чвари та образи, та спільно пом’янули тих, хто постраждав від Голодомору.

Своєю чергою очільник Львівщини Олег Сало, який є головою оргкомітету із  підготовки 80-их роковин від дня Голодомору запевнив, що відзначення на Львівщині пам’ятної дати відбудеться на належному рівні.

“У нас заплановано ряд заходів із відзначення пам’ятної дати. Зокрема у музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» заплановано відкриття виставки, а ввечері на центральній площі Львова зі свічок буде викладено цифру “80″, яка символізуватиме пам’ять про тих, хто не пережив цієї страшної трагедії”, – підсумував Олег Сало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: