У Львові пройде відкрита лекція до Дня пам’яті жертв Голодомору

Пам’ятаємо і вшановуємо. 21 листопада цього року о 15.00 год. у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5), за підтримки управління внутрішньої політики Львівської міської ради, відбудеться відкрита лекція для вчителів львівських шкіл, присвячена до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

Із доповіддю «Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу» виступить кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн ЛНУ імені Івана Франка, науковий редактор «Енциклопедії Львова», автор книги  «Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)» Андрій Козицький.

Як зазначає директор Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка доц. Василь Кметь: «Сьогодні – в умовах нового болісного вибору України між сходом і заходом – надзвичайно важливо не лише пам’ятати про найбільшу трагедію нашого народу в ХХ столітті, а й розуміти справжні причини та пам’ятати призвідців цього злочину проти людства. Пам’ятати, щоб не повторювати помилок минулого».

У рамках заходу також буде розгорнута виставка книжок та плакатів до річниці Голодомору та перегляд документального фільму, присвяченого трагічним подіям 1932–1933 років.

Євген Бойко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: