З нагоди вшанування пам'яті жертв Голодомору місто виплатить матеріальну допомогу

Львів пам’ятає. Щорічно, у четверту суботу листопада, яка цьогоріч припадає на 23 число, в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів. З цієї нагоди управлінням соціального захисту Львівської міської ради буде виплачено одноразову матеріальну допомогу особам, що пережили Голодомор 1932-1933 років - мешканцям м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту. Допомогу отримають 209 осіб, в розмірі по 200 грн. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 41,8 тис. грн.

«Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які по велінню долі стали очевидцями трагічних сторінок нашої історії, які мали місце в 1932-33 роках, на території сучасної України. Ця виплата є радше символом пам’яті про ці події. І цьогоріч її отримають 209 людей, що більше ніж у минулому році, тоді це було 116 отримувачів. Це свідчить про те, що львів’яни зголошуються, й готові ділитись спогадами, й просвітити громадськість про правдивість цих подій», - каже заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Довідка

Відповідно до Указу Президента України від 31.10.2000 року щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій. Згідно оприлюднених даних, остаточна кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр. складає 10 млн 63 тис. осіб. З цих втрат 3 млн 941 тис. людей померли безпосередньо від голоду і 6 млн 122 тис. - складають ненароджені.

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: