МВС нагадує, що собак потрібно водити на повідках

У Львові важко знайти людину, байдужу до проблеми вигулу собак у громадських місцях. Одні вважають неприпустимим виводити домашнього улюбленця на прогулянку у тісному наморднику та на повідку, а інші – боязко оглядаються на собаку бійцівської породи, яка «всього лише понюхає» (за словами господарів собаки).

Про це повідомила прес-служба Львівського міського управління міліції

Можна зрозуміти власника тварини, який не має бажання обмежувати волю улюбленця метровим відміряним повідком. Проте, не варто забувати, що поведінка псів, особливо бійцівських порід, не завжди передбачувана. А коли на шляху зубатого «охоронця» трапляється малюк, який на кілька кроків відбіг від батьків, зустріч між ними може закінчитися лікарняним ліжком для дитини.

Лише за десять місяців поточного року правоохоронці Львова притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 154 КУпАП (порушення правил тримання собак та котів) 31 особу. З них майже половина власників тварин відповідатиме перед судом вдруге за скоєння аналогічного правопорушення.

Погодьтеся, що вислів «не бійтесь, вона не кусається» від власника великої собаки, в парку чи на дитячому майданчику без повідка та намордника, звучить, м’яко кажучи, непереконливо.

Зважаючи на вищезгадане, звертаємося до власників собак із проханням не порушувати вимог статті 154 КупАП і тримати своїх чотирилапих на повідку. Не забувайте, що для когось пес є домашнім улюбленцем, а комусь може завдати шкоди у вигляді пошматованих речей та тілесних ушкоджень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: