На Бродівщині місцевим радам вимикають світло

У Бродівському районі вимикають електроенергію у приміщеннях органів місцевого самоврядування через заборгованість з оплати послуг. Однак борги виникли не з вини споживачів - районна та сільські ради стали заручниками ситуації через те, що казначейство затримує авансові платежі.

Як повідомила голова Бродівської районної ради Ольга Шайдулліна, учора, 19 листопада, працівники РЕМ відімкнули від електропостачання приміщення районної ради, в якому розташована також райдержадміністрація та інші установи. Відрізали від світла також Язлівчицьку, Лешнівську та Станіславчицьку сільські ради. «Процес відімкнення електропостачання триває. Щоправда в деяких сільських радах громада не дозволила відрізати світло, зокрема в Пониковицькій сільській раді, оскільки в цьому ж приміщенні міститься ФАП із холодильним обладнанням, в якому зберігається вакцина, а також відділення Ощадбанку, обладнане електросигналізацією», - зазначила голова районної ради.

Сьогодні, 20 листопада, у Бродівській районній раді відновили електропостачання, але в сільських радах продовжують вимикати світло.

Як зазначила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех, така ситуація може призвести до небезпечних наслідків. «Через борги казначейства страждають невинні люди, порушено нормальну роботу органів місцевого самоврядування та інших установ. Очевидно, що ця проблема може виникнути також в інших районах», - наголосила народний депутат. Вона адресує депутатський запит з цього приводу до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та голови Львівської облдержадміністрації Олега Сала, вимагаючи врегулювати ситуацію.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: