Посла США в Україні Джефрі Пайєтта просять не ігнорувати українців (відео)

Студенти Львівського національного університету імені Івана Франка звернулися до посла США в Україні Джефрі Пайєтта (Geoffrey R. Pyatt) з проханням вплинути на ігнорування американськими ІТ-гігантами українського споживача. Прохання представлене у формі відеозвернення.

У зверненні студенти нарікають на те, що такі ІТ-компанії, як Dell, HP та Intel, не локалізують свою продукцію та представництва для українських споживачів. «У HP і Dell немає українських сайтів. Також Dell не веде сторінку у Facebook українською. Така ж ситуація з Intel», - повідомляється у відео.

Студенти ЛНУ не розуміють, чому ІТ-гіганти ведуть локалізовану політику присутності в європейських країнах, які набагато менше України, ігноруючи українців.

Як уточнив один з ініціаторів звернення, підготовка до запису відео велася протягом двох тижнів, а сама зйомка зайняла 20 хвилин. Одним з мотивуючих факторів до запису звернення стала відсутність в лінійці ноутбуків виробництва США продукції з українською клавіатурою.

«Ми просимо вас вплинути на американські компанії, щоб забезпечити нас локалізованими інформацією та продукцією», - звертаються студенти до Джефрі Пайетта в кінці відеозапису.

Студенти розмістили відеозвернення на офіційній сторінці посольства США в Україні на Facebook, а саме під записом, в якому посольство пояснює значення ідіоми "Get a handle on (something)" (дослівно - "розібратися з чимось" - прим. Ред.). Таким чином, львівські студенти запитують, чи можна використовувати вищевказану ідіому в контексті відеозвернення. На даний момент посольство не відповіло на запитання студентів в соцмережі.

Групове звернення до посла Америки для виправлення ситуації з ігноруванням української мови американськими виробниками за посиланням:
https://www.facebook.com/usdos.ukraine/posts/10151798399821936?comment_id=28681258

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: