Як ремонтують дороги у Львові (відео)

За словами міського голови Львова Андрія Садового, до початку грудня буде замощено дорожнє покриття на вул. Бандери від вул Коперника до вул. Чупринки. Після того, як відстоїться бруківка, вулицю відкриють для проїзду. Така ж ситуація з ремонтом і на вул. Городоцькій.

«На завершальній стадії роботи по вул. Бандери. До кінця тижня вже має бути зроблений з’їзд на вул. Вербицького. Якщо нормальною буде погода наступного тижня, то, як і було анонсовано, до 1 грудня має бути повністю замощена дорога на перехресті вул. Бандери-Чупринки-Вербицького. Всі роботи основні повинні бути виконані, якщо не буде погодних катаклізмів. Всі працюють максимально протягом світлового дня, тому що ми розуміємо, що є терміни, які не можна порушувати.

Такий самий графік виконується на вул. Городоцькій. Там також до кінця листопада мають бути виконані всі основні об’єми робіт. Потім, в залежності від погоди, тиждень-два дорога має відстоятися, і повністю до Андрія вже мають бути проїзди готові», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, за інформацією ЛКП «Львівавтодор», на вул. С.Бандери (від вул. Чупринки до вул. Коперника) завершені роботи по підземних комунікаціях, також завершують влаштування дорожньої основи. На 70% закінчене встановлення трамвайних плит. Більше половини робіт виконали з брукування вулиці та влаштування бордюрів. Розпочали встановлювати трамвайні колії.

На вул. Б. Хмельницького-Замарстинівська завершені роботи на кориті та комунікаціях, тривають роботи з влаштування дорожньої основи, зокрема на 75% завершено влаштування бетонної подушки. На понад 60% вулиці влаштовано трамвайні плити. Майже наполовину (45%) забрукована проїжджа частина. На третині об’єкту вже покладені трамвайні рейки.

На вул. Городоцькій практично завершені роботи на мережах та основі для дорожнього покриття. На 90% виконано брукування дороги та влаштування бордюрів. 60% тротуарів замощено. Виконано 2/3 робіт з влаштування трамвайних рейок.

Зараз на вул. Бандери працюють понад 70 працівників. Роботи планують виконати до кінця листопада, після чого, відповідно до технології, для подальшої експлуатації дороги бруківка повинна відстоятись протягом двох тижнів. За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, зараз на об’єкті Коперника-Бандери виконано близько 90% робіт.

«На цій ділянці роботи на завершальній стадії. Ми вже виконали всі роботи, що стосуються комунікацій: водопостачання, водовідведення та каналізації. Зараз іде процес замощення. Я думаю, що до кінця тижня ми ділянку повинні замостити. Є питання на ділянці вул. Вербицького-Чупринки-Бандери. Вона не була передбачена раніше в наших проектах. Однак ми цю ділянку закрили на початку жовтня, оскільки в майбутньому, коли буде проводитись ремонт вул. Бандери, щоб не зупиняти рух електротранспорту на цій ділянці, ми вирішили цього року це завершити», - зазначив Олег Береза.

Водночас інші вулиці, на яких тривають роботи, обіцяють відкрити до кінця року.

«Ми маємо хорошу погоду, тому повний цикл робіт плануємо завершити до кінця року. Єдине що, в нас є проблемні питання на вул. Б. Хмельницького, але я думаю, що ми її також відкриємо для проїзду, навіть якщо не завершиться робота по трамвайних коліях. Для нас головне – оптимально завершити зараз роботи, щоб вони були якісними. Нагляд постійно ведеться, як зі сторони ЛКП «Львівавтодор», так і зі сторони компанії-інженера. Навіть якщо будуть якісь недопрацювання, наступного року ми це все виправимо. Зараз для нас найголовніше питання – завершити роботи», - додав Олег Береза.

Як повідомив Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», цього року сталось близько 25 пошкоджень електромереж у ході реконструкцій міських доріг. Водночас, підрядна організація, яка проводить роботи, відшкодовує підприємствам збитки за ці пошкодження.

«Проблеми виникають постійно, де є будівництво. От зараз, наприклад, на перехресті вул. Чупринки-Вербицького-Бандери виникли проблеми, що в проекті не були вказані кабелі «Укртелекому». Після розкриття дороги їх виявили, тому зараз викликають працівників «Укртелекому», вони ці футляри з кабелями мають понижувати, стоять вже машини з піском, засипають одразу, заливають бетоном. Кожного дня виникають проблеми, тому що вихідна документація, на превеликий жаль, не завжди відповідає дійсності. Сьогодні шукати крайніх у 40-60 рр, чому коли мережі прокладали, їх не позначили на картах, пізно. Наше завдання – зробити. Тому якщо виникають будь-які форс-мажорні обставини, і є певні пошкодження, компанія-підрядник компенсує ці втрати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Олега Берези, цього року сталось близько 25 пошкоджень електромереж під час реконструкції доріг у місті, і підрядна організація оплатила таких рахунків на суму близько 180 тис грн.

«Сьогодні ми всім компаніям пропонуємо, коли вулиця відкрита, проводити роботи на своїх мережах. За комунальні кошти ми не можемо це робити, адже є мережі приватних структур. Тож ми даємо їм можливість оновити мережі в ході реконструкції вулиці. Однак зазвичай стається навпаки. Однак я наголошую, що позиція компанії, яка проводить роботи, така, що вони все це будуть відшкодовувати.

Особливо часто такі ситуації відбуваються на вул. Б. Хмельницького. Це дуже давня вулиця, і там комунікації перетинаються як павутиння. Тож в ході проведення будівельних робіт завжди є такі речі, що пошкоджуються і ті мережі, які були не нанесені, і ті, які є нанесені. Звісно, пошкодження стаються не зі злого умислу. Проте я можу сказати, що компанія «ONUR» відшкодовує збитки. Цьогоріч підрядна організація оплатила таких рахунків на суму близько 180 тис грн. «Львівським електромережам» та іншим компаніям.

Крім того, ми постійно вживаємо заходи. Деякі мережі ми ставимо у додаткові футляри, укріплюємо бетонним захистом, щоб зберегти їх під час подальшого проведення робіт та експлуатації», - зазначив Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: