Матолич хоче вирішити проблему безробіття у селах

Розвиток кооперативного руху на селі – це один із механізмів згуртування селян, який дає можливість вирішити низку соціально-економічних проблем на селі, – на цьому наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич 20 листопада під час наради щодо стану створення та підтримки сільськогосподарських кооперативів на Львівщині.

На переконання першого заступника голови ОДА, саме кооперативний рух  зможе  забезпечити вихід сільгосппродукції на організований ринок та збільшити прибутки їх членів, а це, відповідно, дасть можливість створювати додаткові робочі місця.

«Процес виробництва сільгосппродукції у кооперативі потребує великої кількості фахівців – тих, хто буде виробляти, вирощувати, слідкувати за якістю, реалізовувати тощо. Тож питання про безробіття у сільській місцевості, де діє кооператив, виникати не буде», – зазначив Б. Матолич.

Про тенденції та проблеми розвитку кооперації в області учасників наради поінформував заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Чопик.

Він, зокрема, повідомив, що  станом на 1 листопада 2013 року в області зареєстровано 55 кооперативів – з них 5 виробничих та 50 сільськогосподарських обслуговуючих. Андрій Чопик відзначив, що діючими кооперативами області  за 9 місяців 2013 року надано послуг на суму 1,7 млн гривень.

Також учасники наради обговорили основні проблемні питання розвитку кооперації.

За підсумками наради Богдан Матолич доручив департаменту агропромислового розвитку ОДА подати пропозиції щодо напрямків і механізмів створення та підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів у 2014 році та подати проекти змін до Законодавства щодо врегулювання діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Також головам районних державних адміністрацій Богдан Матолич доручив передбачити у районних бюджетах кошти на підтримку розвитку сільськогосподарської кооперації у 2014-2015 роках.

прес-служба ОДА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: