На Львівщині відкриють нові пункти пропуску через кордон

Про це повідомив в. о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА Лев Захарчишин сьогодні, 21 листопада,  на прес-конференції на тему «Формування та популяризація туристично-рекреаційних привабливостей Львівщини на вітчизняних та світових ринках», інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Наразі завданням постає запропонувати туристам не тільки Львів, який уже відомий у всій Східній Європі, а також цілу Львівщину, яка багата на історичні пам’ятки.

Лев Захарчишин вважає, що Львівщина має великий потенціал, який сьогодні неефективно використовується, але при правильному підході міг би давати великі фінансові надходження в бюджет області та нові робочі місця.

Проте розвиток туристичної інфраструктури потребує великих фінансових затрат.  Кошти, які надає держава не співрозмірні з витратами. У цьому році на розвиток туризму Львівська область отримала 350 тисяч гривень, замість очікуваних трьох мільйонів, - повідомляє начальник управління туризму та курортів ЛОДА Оксана Погорілко.

Окрім того, вона зазначила, що в програму розвитку туризму не закладаються кошти на ремонт доріг, що значно погіршує ситуацію. Справа в тому, що  для відновлення функціонування рекреаційних центрів у Шклі та Немирові потрібно прокласти нові дороги, адже за відсутності транспортних шляхів курорти занепадають.

Наразі з наданих 350 тисяч освоєно тільки 107 тисяч.  За словами Оксани Погорілко, кошти поступають повільно через проблеми з казначейством. Також вона зазначила, що для розвитку туризму Львівщини в наступному році, планується отримати 500 тисяч гривень, однак це в будь-якому разі не покриє всі витрати.

Щодо заходів на наступний рік, то планується відкрити нові пункти пропуску через кордон для сприяння туристичним рухам. Це покращить також інфраструктуру туризму Львівщини.  Тому підвищення пропускної здатності пунктів на кордоні є пріоритетним завданням.

Загалом стан туризму та рекреаційних курортів Львівщини на сьогодні оцінюється добре, про що яскраво свідчить статистика:за останні 10 років обсяг туристичних послуг зріс у 10 разів, кількість іноземних туристів збільшилась на 71%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: