У редакційній раді «Львів-ТБ» не має бути політиків, - Колодій

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь в засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації обласної ради. Зокрема на засіданні депутати обговорювали питання про формування редакційної ради КП «Телекомпанія «Львів – ТБ».

Начальник управління з гуманітарних питань і зовнішніх зв'язків обласної ради Ірина Пукас проінформувала членів комісії, що на виконання доручення голови обласної ради управління узагальнило пропозиції голів фракцій щодо складу редакційної ради КП «Телекомпанія «Львів – ТБ» та підготувало проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 04.11.2008 р. № 744 «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Телекомпанія «Львів – ТБ».

Своє бачення формування редакційної ради на засіданні озвучив голова обласної ради Петро Колодій. «В інформаційному просторі України та Львівщини зокрема, поміж державних та приватних медіа, порожньою залишається ніша громадських ЗМІ. Я думаю, що саме «Львів – ТБ» в перспективі може стати громадським телебаченням. І якщо ми розглядаємо такий напрям розвитку «Львів – ТБ», то призначення громадської ради – це перший крок на цьому шляху. Отож, до складу редакційної ради відповідно повинні увійти всіма визнані моральні авторитети і професіонали, а не політики. Пропоную делегувати в редакційну раду «Телекомпанії «Львів – ТБ» громадських діячів, до яких не буде жодних зауважень ні в депутатів, ні в громади Львівщини.

На мою думку, це такі особистості, як Ігор Калинець чи Богдан Стельмах. Достойних людей, які б могли гідно представити обласну раду, на Львівщині більш, ніж достатньо. Лише лауреатів Шевченківської премії серед львівської інтелігенції 30 осіб», – зауважив Петро Колодій.

Члени комісії одностайно підтримали ініціативу голови ради та вирішили скерувати своє рішення головам фракцій обласної ради для обговорення. Комісія пропонує кожній фракції подати до десяти претендентів до складу редакційної ради «Телекомпанії «Львів – ТБ», з яких згодом рейтинговим голосуванням оберуть 5 представників Львівської обласної ради.

Принагідно інформуємо, що згідно із редакційним статутом комунального підприємства «Телекомпанія «Львів – ТБ» чисельність складу редакційної ради становить десять осіб, половина з яких призначає засновник Телекомпанії – Львівська обласна рада, інша половина обирається загальними зборами творчого колективу Телекомпанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: