Бескидський тунель обіцяють побудувати до 2016 року (фото)

Сьогодні, 22 листопада на межі Закарпатської та Львівської областей відбулось урочисте відкриття початку будівництва двоколійного залізничного Бескидського тунелю.

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо

Прес-конференція відбулась за участі начальника Львівської залізниці Богдана Піха, голови Львівської ОДА Олега Сало, голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди та представників будівельних та підрядних організацій.

Через територію України проходить чотири важливі транспорті коридори і Бескидський тунель знаходиться на одному з цих шляхів Цей коридор є платним та  поєднує такі країни, як Італія, Словенія, Словаччина, Угорщина та Україна.

Начальник дирекції з будівництва  Бескидського тунелю Володимир Харлан зазначив, що побудова двоколійного тунелю має важливе стратегічне значення для України, адже збільшить кількість транзитного іноземного транспорту і пришвидшить рух українського залізничного транспорту.

Старий одноколійний тунель, який був збудований 130 років тому, зараз знаходиться в аварійному стані та не має великої пропускної здатності. Особливо гостро всі проблеми проявляються в зимовий час: вода просочується крізь стіни тунелю та замерзає. Працівники залізниці змушені щоденно відколювати лід, і це значно погіршує рух поїздів.

Тому як і влада, так і залізниця зацікавлені в найшвидшому усуненню цих проблем шляхом побудови нового двоколійного тунелю, який є значно вищим за старий та технічно оснащеним.

Станом на сьогодні вже виконано підготовчі роботи — створення гуртожитку та їдальні для будівельників, під’їздні дороги, а також пробито вже 7 метрів майбутнього тунелю. На ці роботи витрачено 120 млн гривень. Загальна вартість тунелю становить більше двох мільярдів.

Фінансування надає Укрзалізниця та Європейський банк реконструкцій та розвитку.

Будівництво тунелю, згідно календарному плану, має закінчитись у 2016 році. Голова управління ІнтерБудТунель Анатолій Букань зазначив, що для будівництва буде залучено максимум 150 людей, і воно буде тривати цілодобово 1160 днів за будь-якої погоди.

Новий тунель буде з’єднано зі старим, який залишиться для евакуаційних цілей.

Виконавці робіт запевняють, що гарантія нового Бескидського тунелю — 100 років.

Ольга КРАСЬКО

tonel2 tonel3 tonel4 tonel5 tonel6 tonel7 tonel8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: