ЄС чекатиме на Януковича

Європейський Союз буде готовий відновити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, як тільки Україна підтвердить свою готовність. Про це заявив єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«ЄС залишається рішуче налаштованим у своєму прагненні перевести відносини між ЄС і Україною на новий рівень, відкриваючи нові можливості – завдяки зміцненню свобод і добробуту. ЄС буде готовий відновити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, як тільки Україна підтвердить свою готовність відновити свій рух до політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС заради блага своїх громадян. Двері до підписання Угоди про асоціацію залишаються відкритими в майбутньому, як тільки будуть створені відповідні умови», – цитує пана Фюле Zn.ua.

При цьому він зазначив, що вчорашнє рішення уряду України було прийнято «з міркувань національної безпеки України, а також обґрунтовано бажанням відновити втрачені обсяги торгівлі з Російською Федерацією та іншими членами СНД і Митного союзу».

При цьому пан Фюле нагадав, що зона вільної торгівлі з ЄС не зобов'язує Україну до вибору. «І ніхто не просить Україну відмовитися від традиційної угоди про вільну торгівлю з Росією. Для компаній цілком нормально виробляти свою продукцію для різних ринків», – зазначив він.

Також єврокомісар додав, що шкодує «з приводу цього рішення, прийнятого буквально за кілька днів до Вільнюського саміту».

Як повідомляв НБН, радник президента України Андрій Гончарук заявив, що Віктор Янукович полетить на саміт до Вільнюса, незважаючи на те, що Україна і Євросоюз не будуть підписувати Угоду про асоціацію.

Прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Майя Кощанчич заявила, що Європейський Союз очікує участі президента України Віктора Януковича в саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: