На головну площу Львова вийшли трохи більше трьох тисяч осіб (фото, відео)

Ввечері 22 листопада на площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбувся мітинг на підтримку європейського курсу України. Мітинг організувало студентство Львівщини. Підтримати молодь та задекларувати спільну позицію щодо підписання Угоди з ЄС прибули голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати обласної ради, Герой України Юрій Шухевич, міський голова Львова Андрій Садовий, екс-ректор ЛНУ ім. Івана Франка Іван Вакарчук. Загалом в акції взяло участь кілька тисяч осіб.

DSC_9353

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо

DSC_9515

Мітингувальники скандували проєвропейські гасла, тримаючи в руках плакати з написами: «Хочеш в Європу – дій», «Україна європейська країна», «Я обираю ЄС», «Європа – це наше майбутнє».

DSC_9513

Звертаючись до громади Львівщини, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «До сьогодні нам розказували, що уряд підтримує євроінтеграційний курс України. Але вчора Кабінет Міністрів показав своє справжнє обличчя. Ми з вами сьогодні прийшли сюди, аби задекларувати, що іншого шляху, ніж до Європейського Союзу, у нас немає. Це наш найперший обов’язок перед нашими батьками, дідами, прадідами, які боролися за незалежність України. Вони зробили свій вклад у майбутнє нашої країни. Україна сьогодні незалежна держава. Але чи є сьогодні Україна українською? Чи наповнена вона українським змістом? Однозначно, ні! Тому що нині в Україні керує неукраїнська влада. Сьогодні ця влада відверто прямує до нашого північного сусіда. В ці дні, коли ми вшановуємо пам’ять невинних жертв Голодомору, вона схиляється до північного сусіда, який, власне, спровокував цей Голодомор в Україні. Ми б їм сьогодні порадили перечитати історію, проаналізувати страшні наслідки того жахливого союзу з північним сусідом. Нині ми прийшли ще раз задекларувати: ні – Митному Союзу, Європейському співтовариству – так!».

Також очільник обласної ради Петро Колодій зазначив, що на сьогодні Європа не відбулася, бо цей процес неможливий без України, адже Україна найбільша за територією європейська країна. Петро Колодій від імені львівської громади ще раз закликав Президента і Кабінет Міністрів України повернутися до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

DSC_9477

Водночас, голова обласної ради висловив впевненість, що спільним тиском український народ змусить їх це зробити. «Ми з вами сьогодні складаємо важливий іспит, який, сподіваюсь, гідно витримаємо!» – зазначив Петро Колодій.

DSC_9431

Участь у мітингу взяло трохи більше трьох тисяч осіб.

DSC_9413

На зібранні виступив і міський голова Львова Андрій Садовий. Мер зазначив, що, якщо є воля українського народу бути європейською нацією, ніхто не зможе цьому завадити.

«Я гордий за наше місто, за молодих людей, які не байдужі, які прийшли сьогодні сюди. Насправді дуже багато міст в Україні, але такого сьогодні нема ніде, це є у Львові. Слава Львову!

Завтра тут, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, ми будемо запалювати свічки. Ми будемо запалювати свічки, щоб згадати тих, хто помер від голоду. Вмирали дорослі, діти. Страшно було тоді, коли батьки бачили, що їхні діти вмирають, і нічого не змогли зробити. Це є одна з найбільших трагедій нашого народу. Взагалі 20 століття – це століття, історію якого не можна читати без брому. Вбито насильницькою смертю кожного другого українця, кожну четверту жінку. Чому це сталось? Бо не було української держави. Розбрат, зневіра, бо всі смертні гріхи українського народу не дали можливості державі відбутись.

DSC_9486

Сьогодні ми маємо нашу молоду державу. Ми стоїмо за один крок до підписання угоди про Асоціацію. Лишився тиждень. Є сили, які цього не хочуть. Є Закон України про євроінтеграцію і всі зобов’язані його виконувати. Якщо ми будемо тиждень часу тверді, якщо ми дамо зрозуміти всім, що є воля українського народу бути європейською нацією, ніхто не буде стояти в нас на дорозі.

Це важкий шлях. На цій дорозі не будуть кидати пелюстки під ноги. Будуть колючки, будуть бити в спину. Але ми зобов’язані вистояти. На нас дивляться, ми повинні показати приклад. Коли найважче в країні, завжди згадують Львів. Я гордий за вас всіх, хто сьогодні сюди прийшов. Дякую вам! Слава Україні!», - зазначив Андрій Садовий.

DSC_9395Фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: