Сімейній медицині Львівщини – 25 років

У Львові відбулася ювілейна науково-практична конференція, присвячена 25-річчю започаткування сімейної медицини на Львівщині.

Учасниками конференції стали понад 300 сімейних лікарів з усіх районів області .

З вітальним словом до учасників конференції звернулись Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА професор Ростислав Ступницький, академіки АН ВО України, професори Євгенія Зиремба та Юліан Кияк, головний позаштатний спеціаліст із загальної практики сімейної медицини ДОЗ ЛОДА Борис Лемішко.

На науково - практичній конференції йшлося про те, що двадцятип’ятирічний досвід успішного проведення реорганізації первинної медицини та її розвиток у Львівській області дозволяє показати досягнення і сформулювати головні проблеми цього процесу.

Перша в Україні амбулаторія сімейної медицини була створена у 1993 році у м.Дрогобич Львівської області. Сьогодні на Львівщині відкрито 282 заклади сімейної медицини, у тому числі 194 амбулаторії ЗПСМ (173 у сільській місцевості та 21 – у містах), працює 916 сімейних лікарів.

У Львові 80% населення обслуговується сімейними лікарями. Середня тривалість життя львів’ян досягла 75 років, що на 7 років більше, ніж у Східній Європі. І в цьому є значний вклад якісної медичної допомоги фахівців сімейної медицини.

У програмі науково-практичної конференції чільне місце посіли виступи науковців ЛНМУ ім.Данила Галицького, які ознайомили присутніх з новими напрацюваннями у галузі сімейної медицини.

Науково-практична конференція завершилася приємними подіями: врученням почесних грамот лікарям Львівщини і невеличким концертом.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: