Суд взяв до розгляду недовіру Салу

Львівський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позов першого заступника прокурора Львівської області про визнання неправомірними дій депутатів Львівської облради щодо висловлення недовіри голові ЛОДА Олегові Салу.

"Вчора суд під головуванням судді Ростислава Кузина провів підготовче засідання у цій справі", – передає кореспондент IA ZIK.

На засіданні, окрім прокурорів, був присутній представник відповідача – радник з правових питань юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник. Інтереси голови ЛОДА Олега Сала (третьої сторони на боці позивача) у суді представляв начальник юридичного відділу апарату ЛОДА Василь Собко.

Ухвалою від 21 листопада суд зобов’язав відповідача у справі надати суду регламент Львівської облради, проект рішення про висловлення недовіри голові ЛОДА, перспективний план роботи обласної ради на перше та друге півріччя 2013 року, рішення про обрання лічильної комісії та матеріали доповідей та промов сесії щодо розгляду недовіри голові ЛОДА.

Суд вирішив, що справа підлягає розгляду у судовому засіданні. Зважаючи на її складність, справу розглядатиме колегія з трьох суддів. Її склад буде обрано відповідно до законодавства.

Заплановано, що на засіданні 25 листопада суд приступить до розгляду справи по суті.

Нагадаємо, Львівська облрада більшістю голосів висловила недовіру голові Львівської ОДА Олегові Салу. Водночас для прийняття рішення Президентом щодо звільнення голови ОДА потрібно дві третіх (78) голосів депутатів.

Отримали бюлетені та взяли участь у голосуванні 81 із 116 депутатів. «За» це рішення проголосували – 72, проти – 5, утримались – 1. Три бюлетні визнано недійсним.

У цей же день прокуратура Львівської області внесла до Львівського окружного адміністративного суду позов про визнання неправомірними дій депутатів Львівської обласної ради щодо включення у порядок денний сесії питання про недовіру голові ЛОДА та проведення голосування з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: