Тимошенко хоче уникнути покарання за злочин, - офіційна заява ПР

Фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ висловлює свою повну та всебічну підтримку євроінтеграційному курсу Президента України Віктора Януковича, своєю конструктивною законотворчою роботою всіляко сприяє повномасштабному входженню України до загальноєвропейського простору.

Саме за активної підтримки нашої партійної фракції євроінтеграційна політика України вперше за роки незалежності набула необхідної динаміки та реального прагматичного змісту. За дуже короткий відрізок часу нам вдалося НАБЛИЗИТИ УКРАЇНУ ДО ЄВРОПИ, пройти шлях, який інші політичні сили навіть й не могли розпочати. На відміну від деяких самопроголошених «євроінтеграторів» з опозиції, ми не займалися політичним піаром та самовихвалянням - ми без зайвого галасу чесно робили свою справу, крок за кроком приймали необхідні рішення, досягали необхідного для країни результату.
Першочерговим завданням на цьому нелегкому шляху для нас завжди був і є захист НАЦІОНАЛЬНИХ ІНТЕРЕСІВ, ІНТЕРЕСІВ СУСПІЛЬСТВА ТА КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА.

Головним орієнтиром євроінтеграційного процесу ми вважаємо створення оптимальних зовнішньополітичних умов для подальшої модернізації всіх сфер суспільного життя, підвищення конкурентоздатності вітчизняної економіки, стандартів життя громадян України.

Підкреслимо – підвищення стандартів життя ВСІХ громадян України, а не лише ОДНІЄЇ ув'язненої, всім відомої особи, яка вирішила під прикриттям євроінтеграційного процесу у притаманному їй стилі провернути чергову авантюру. Як і завжди - за рахунок України - покращити свої особисті справи, задовольнити свої власні інтереси та амбіції, уникнути покарання за скоєний злочин.

Саме за цим МАНІПУЛЯТИВНИМ сценарієм в опозиційному політикумі та в медійному просторі наполегливо та послідовно формувався образ Тимошенко як мало не ключового чинника двосторонніх відносин між Україною та ЄС, нібито головної перепони на євроінтеграційному шляху країни.

Повністю розуміючи прагнення опозиційних політтехнологів реанімувати інтерес до засудженої та нав'язати суспільству черговий міф про нібито її політичний «вплив» та «значущість», змушені їх розчарувати.

У будь-якій країні (у тому числі на європейському континенті) ВІДПОВІДАЛЬНА ВЛАДА у своїх діях та рішеннях (особливо у зовнішній політиці) КЕРУЄТЬСЯ ІНТЕРЕСАМИ СУСПІЛЬСТВА, А НЕ ОКРЕМИХ ЗЛОЧИНЦІВ.

Та й теза про «політичний вплив ув'язненої» вже не сприймається громадськістю. Люди ж бачать, якою задоволеною виглядає сьогодні опозиційна трійця майбутніх кандидатів у Президенти. Судячи з того, як недбало та формально вони готували необхідні законопроекти про лікування засуджених, визволення Тимошенко аж ніяк не входить у їх найближчі плани. Для них Тимошенко - лише розмінна монета у цих «кандидатських» ігрищах.

Саме інтереси українського суспільства вимагають від нас збалансованого, виваженого підходу до процесу євроінтеграції, всебічного аналізу досягнутих і перспективних домовленостей та угод.

На сучасному етапі, в контексті глобальних викликів та загроз, зовнішня політика країни повинна формуватися перш за все на засадах національної вигоди та прагматизму.

Політичному популізму та демагогії немає місця у державних справах, які визначають перспективний розвиток країни, національної економіки, добробут майбутніх поколінь.

Останнім часом процес навколо підписання Угоди про асоціацію все частіше нагадує таке знайоме за радянських часів явище, коли інколи діяли за принципом «МЕТА ВИПРАВДОВУЄ ЗАСОБИ», до відповідної дати авральними темпами ЗА БУДЬ-ЯКУ ЦІНУ намагалися досягти потрібного результату.

МИ НЕ МАЄМО ПРАВА ДІЯТИ ЗА ТАКИМ ПРИНЦИПОМ. Адже запропонована «ціна» може бути надзвичайно високою, і за цією «ціною» – не лише абстрактна статистика, спад виробництва, закриття підприємств. ЗА ЦІЄЮ ЦІНОЮ – ЛЮДСЬКІ ДОЛІ, МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ.

У цьому плані показовими є окремі дані щодо зовнішньої торгівлі з Російською Федерацією - нашим стратегічним торгово-економічним партнером: за даними Держстату України, за період із січня по вересень 2013 року товарообіг зменшився на 5,7 млрд дол. США або на 17%, експорт товарів - на 1,7 млрд дол. США або на 12,9%.

До Секретаріату фракції надходять листи з різних куточків країни, від керівників, робітників підприємств, пересічних громадян, виборців, у яких – стурбованість людей своїм майбутнім, прохання уважно проаналізувати перед підписанням всі слабкі та сильні сторони майбутньої Угоди.

Такої ж точки зору дотримуються численні експерти, які підготували фахові висновки зі своїми застереженнями, з прогнозними оцінками очікуваних соціально-економічних викликів та ризиків за кожною із бюджетоутворюючих галузей національної економіки, за базовими підприємствами, за окремими регіонами та населеними пунктами.

Враховуючи вищенаведене, залишаючись переконаними щодо БЕЗАЛЬТЕРАНТИВНОСТІ євроінтеграційного шляху України, фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ звертається до Президента України В. Януковича, Прем'єр-міністра України М. Азарова, Голови Верховної Ради України В. Рибака з пропозицією щодо тимчасового відтермінування підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Підтверджуючи своє прагнення й надалі розвивати та поглиблювати співробітництво між Україною та Європейським співтовариством, враховуючи соціально-економічні реалії сьогодення, захищаючи інтереси громадян України, фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ звертається до керівництва Європейського Союзу з пропозицією щодо створення спільної повноважної групи високого рівня з метою розробки КОМПЛЕКСНОГО ПЛАНУ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ЗАХОДІВ щодо компенсації очікуваних економічних втрат України внаслідок підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Зважаючи на багатовікові історичні традиції та виходячи з принципів економічного прагматизму та стратегічного партнерства, звертаємося до Прем'єр-міністра України М. Азарова з пропозицією:

  • посилити зовнішньополітичну активність України, спрямовану на відновлення та динамічне нарощування обсягів торгівельно-економічного співробітництва та промислової кооперації з Російською Федерацією та іншими учасниками СНД;
  • створити урядову комісію за участю партнерів з РФ та ЄС для узгодження відповідної тарифної політики та митних процедур.

Вважаємо, що ПАРТІЯ РЕГІОНІВ як політична сила - найактивніший провідник євроінтеграційного курсу країни, має моральне право робити подібні заяви, адже несе відповідальність за ефективність своїх дій та рішень, майбутню долю України та її громадян.

Відразу ж застерігаємо наших політичних опонентів від очікуваних проявів популістської істерії. 28 листопада – не кінець світу за «календарем майя», життя не закінчується після Вільнюського саміту.

Незважаючи на будь-які політичні обставини та протокольні процедури, за своїм геополітичним становищем, багатовіковими культурно-історичними традиціями та світоглядом громадян УКРАЇНА ЗАВЖДИ БУЛА, Є І ЗАЛИШАТИМЕТЬСЯ НЕВІД'ЄМНОЮ СКЛАДОВОЮ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПІЛЬНОТИ, надійним партнером у солідарній справі розбудови демократичної Європи, створенні ефективної та збалансованої системи загальноєвропейської безпеки.

Настійно рекомендуємо опозиційним політикам підпорядкувати власні інтереси інтересам національно-державним, НЕ СПЕКУЛЮВАТИ НА ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІЙ ТЕМАТИЦІ, хоча б тимчасово вгамувати особисті «гетьманські» амбіції, переорієнтувати свою нестриману та хаотичну енергію у русло суспільно корисної конструктивної співпраці. ЗАРАДИ КРАЇНИ ТА ДОБРОБУТУ ЇЇ ГРОМАДЯН. ЗАРАДИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: