Янукович готує залякування громадських активістів

Звернення Громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка" до Моніторингової місії Європейського парламенту в Україні

Після неконституційних дій українського уряду щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, а фактично – згортання євроінтеграційних процесів, – в Україні склалася ситуація, яка змушує нас звернутися до Європейського Союзу й Місії Пета Кокса та Александра Кваснєвського з проханням продовжити свою діяльність в Україні.

Ми звертаємо увагу міжнародного співтовариства на той факт, що вже перша реакція громадян України чітко засвідчила – антиєвропейська позиція чинної влади не сприймається переважною більшістю Українського народу.

Все більш очевидним стає той факт, що Віктор Янукович і Партія регіонів готові за будь-яку ціну зберегти власний режим, нехтуючи при цьому як законами країни, так і волею її громадян. Прикриваючись економічною недоцільністю євроінтеграції, влада не усвідомлює, що тим самим заганяє себе у ще більшу економічну та політичну кризу. Відмова від європейського вектору насправді не рятує від бюджетних і соціальних проблем, а навпаки – робить їх розв'язання взагалі неможливим.

За нашими даними влада готує цілеспрямовані провокаційні дії по відношенню до власного народу, з метою дискредитації європейських прагнень українців та залякування громадських активістів.

Очевидно, що подальший розвиток політичної ситуації в Україні потребуватиме посередництва Європи. Налагодження загальнонаціонального діалогу буде неможливим без залучення європейських спостерігачів і пильної уваги міжнародної громадськості. Без цих передумов чинна влада не зважатиме на протестні настрої в українському суспільстві, не вестиме жодних переговорів ані з парламентською опозицією, ані з громадськими рухами на підтримку європейського курсу розвитку України.

Ми, представники Громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка", висловлюємо свою щиру вдячність за активну діяльність Пета Кокса та Александра Кваснєвського в Україні та сподіваємося, що в цій кризовій ситуації діяльність їхньої місії буде продовжена заради збереження в серці Європи демократичної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: