Янукович зараз слабкий, як ніколи, - журналіст

"У цей буремний час хочу поділитися тим, що я зараз відчуваю. Це не маніфест і не моралізаторство - це просто мої відчуття тут і зараз:

1. Саме в ці дні Янукович перебуває в найнижчій та найвразливішій точці за всю свою кар’єру. Він зараз слабкий, як ніколи. Якщо три останні роки люди бачили в ньому могутнього гегемона, то зараз він – максимально слабкий. Цим можна і треба скористатися.

2. Януковичу – повна обструкція на всіх рівнях. Межу перейдено. Ми не товар, яким можна так цинічно торгувати. Нема Асоціації – нема Януковича. Третього не дано.

3. Не буде гріхом позиціонувати ЄвроМайдан як антипутінський рух в Україні. Хто не хоче жити в другій Росії – повинні всіма своїми вчинками відмежуватися від московського вектора. І не треба соромитися самому собі сказати: Україна не має ніякої цінності, якщо вона буде під покровом Москви.

4. На часі – бойкот як один із методів опору. Шановні політики, перестаньте ходити на неукраїнські «ток-шоу», заберіть звідти свої абонплати. Шановні вкладники та клієнти Сбербанка, БМ-Банку, Промінвестбанку, Альфа-банку тощо – припиніть співпрацю з цими установами. Шановні читачі російської преси – перестаньте купляти ці видання. І так далі.

5. На ЄвроМайдані треба повністю відмовитися від партійних прапорів. Лише національний і євросоюзівський. Ніякого помаранчевого кольору також. Ніяких націоналістичних гасел типу «слава нації, смерть ворогам» чи «Україна для українців». На пушечний вистріл не підпускати антидемократичних діячів, руками яких може відбутися дискредитація справжніх устремлінь українців до гуманної, толерантної, прогресивної Європи з правами людини та повагою до особистості. Тому щиро звертаюся насамперед до радикалів: майте мужність підтримати не свою партію чи ідеологію, а європейське майбутнє, яке також є й вашим майбутнім.

6. Проковтнути це «кидалово» не маємо права. Занадто багато мрій, занадто багато сподівань розтоптано. Занадто грубо це зроблено. У нас потужна політична підтримка, адже сумарна кількість опозиційного електорату перевищує 50%. Проєвропейська орієнтація в країні – майже 60%. Нас більше. Ми освіченіші. Ми сучасніші. Ми амбітніші. Ми вимогливіші. У них – ціна на газ. У нас – ціна нашої свободи. Учора ми дуже виразно, дуже явно відчули, в якій країні хочемо жити. Ще ніколи це відчуття не було таким ясним і чітким. Ось воно – те, чого всі ми чекали останні кілька років"

Остап Дроздов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: