Янукович зобов’язаний підписати угоду про асоціацію з ЄС, - мер Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий під час виступу на сесії міської ради зазначив, що Президент України зобов’язаний підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

«Завтра українці вшановують жертв Голодомору. Це одна з найтрагічніших і найжахливіших сторінок нашої історії. Чому це сталося? Ми не мали власної держави, ми були відірвані від Європи, нас катували, над нами знущалися. Це болюче переживати, коли уявити момент, що діти вмирали з голоду. Це було в 20 ст. Насильницькою смертю був вбитий кожен другий чоловік та кожна четверта жінка в Україні – це страшна історія нашого народу.

Ми прагнемо бути європейською країною, ми пройшли дуже довгий шлях, ми стоїмо за крок до підписання угоди. Що ми отримуємо? Ми отримуємо розпорядження Кабміну, яке зупиняє рух до євроінтеграції. Це рішення суперечить ЗУ «Про євроінтеграцію». Це рішення має бути скасоване і Президент зобов’язаний підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Така воля народу. Ми будемо робити все можливе, що від нас залежить, щоб це сталося», - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні відбулося позачергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради з приводу євроінтеграції України.

На сесії зареєструвалось 67 депутатів. Відповідну заяву сесії підтримало 66 депутатів, 1 депутат утримався.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: