Януковича очікують у Вільнюсі

Європейський Союз очікує, що президент України Віктор Янукович візьме участь у саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Про це заявила 22 листопада на брифінгу в Брюсселі прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Майя Кощанчич.

«Ми очікуємо, що Україна візьме участь у Вільнюському саміті», – цитує прес-секретаря Верховного представника ЄС Кетрін Ештон видання «ЕС-плюс».

Майя Кощанчич нагадала про заяву, зроблену пані Ештон увечері 21 листопада, в якій вона висловила розчарування рішенням уряду України припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми розчаровані як ЄС, але ми також вважаємо, що розчарований український народ», – сказала пані Кощанчич.

Вона також підкреслила, що ЄС продовжує вірити в те, що майбутнє України – в тісних відносинах з ЄС.

При цьому, за її словами, ЄС взяв до уваги пропозицію України про створення тристоронньої переговорної групи з питань торгівлі між Україною, Росією і ЄС, однак вона не дала жодної відповіді про можливість проведення таких консультацій.

Як повідомляв НБН, 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Після цього в четвер, один з голів моніторингової місії Олександр Кваснєвський заявив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті країн «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) не відбудеться, місія Європарламенту завершує свою роботу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: