Зі Львова уже виїжджають на Київ

У Львові громадські активісти організовують виїзди людей на мітинг у Києві. Їхати планують власними автомобілями, але сподіваються, що незабаром зможуть організувати плановий виїзд протестувальників до Києва. Люди домовляються про виїзд переважно через соцмережі, єдиного координаційного центру з виїзду львів’ян до Києва поки нема.

«У нас зібралась група бажаючих, які готові виїхати і виїжджають. Частина поїде сьогодні, а частина вночі, а частина завтра»,― сказав він ZAXID.NET Роман Матис, один з громадських активістів.

«Я лише допомагаю людям організуватися, домовитися з тими, хто їде автівкою і хто хотів би туди підсісти. Також йде мова про те, що є деякі організації, які готові надати автобуси, - каже Матис. – Це приватні підприємства, керівники яких, знаючи про нашу ініціативу, зголосилися надати транспорт».

Приклад того, як саме організовуються небайдужі львів’яни, розповів ZAXID.NET львівський фотограф Максим Баландюх.

«Стояли біля ЛОДА, одна дівчинка, я її не знаю, каже – давай їдемо. З нами був альпініст Ігор Карабін, каже – в мене є бус, можемо їхати. Вирішили – дві години на збори і все. Беремо намет і гітару», – каже Максим.

Політики теж не залишилися осторонь. Перший заступник голови Львівської облради Василь Пісний уже заявив, що облрада планує створити координаційний штаб для виїзду організованих груп на Євромайдан у Київ.

Крім того, ближче до обіду Львівська обласна організації УДАРу оголосила, що долучається до мобілізації мешканців Львівської області для поїздки до Києва та участі в євроінтеграційному мітингу.

У Львові мобілізаційний пункт працює за адресою – вул. Наливайка, 5 (офіс ЛОО УДАР). Адреси районних мобілізаційних пунктів можна дізнатись за тел.: (032) 245-22-64.

В УДАРі також просять львів’ян, що збираються до Києва в суботу та неділю вночі власним транспортом і мають вільні місця, залишати свої контактні дані.

Нагадаємо, зараз у Львові тривають акції громадянської непокори (ФОТО, ВІДЕО), спричинені відхиленням уряду України від євроінтеграційного курсу.

О 16:00 розпочнеться акція протесту біля пам’ятнику Івану Франку, а о 19:00 на площі перед пам’ятником Т.Шевченкові у центрі Львова очікується масовий мітинг.

Як інформував ZAXID.NET, 21 листопада Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: