Львів вшановує Голодомор (програма)

23 листопада відбуватимуться жалобні заходи до 80-их роковин пам'яті жертв голодоморів

Сьогодні, 23 листопада, о 12.00 годині у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться відкриття виставки «Геноцид українського народу».

О 15.00 годині відбуватиметься запалення лампадок та покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» поблизу залізничної станції Підзамче.

Опісля, о 15.15 годині проходитиме покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

О 15.00 годині біля пам’ятника Т. Шевченку громадська молодіжна організація «Спадщина» проводитиме акцію «33 хвилини».

О 15.40 годині біля пам’ятника Т. Шевченку відбудеться екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів.

Рівно о 16.00 годині оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. У цей час повинна бути зупинена робота в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, в установах, організаціях та на підприємствах. Також на цю хвилину повинна відбутись зупинка руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. По закінченні хвилини мовчання керівництво області та міста, представники громадськості запалюватимуть на площі біля пам’ятника Т. Шевченку свічки і лампадки.

Ввечері о 18.00 годині у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір «Реквієм – 80-і роковини Голодомору», де звучатиме твір Джузеппе Верді «Реквієм».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: