Якісна джазова музика Техасу

25 листопада у Львівській обласній філармонії слухачі зможуть насолоджуватись якісною джазовою музикою у виконанні польсько-американського ансамблю, згуртованого довкола особливої музичної атмосфери міста на кордоні США і Мексики, міста, де музиканти вперше зустрілись, і розпочалась їхня співпраця.

Ель-Пасо, Техас – одне місто, п'ять музичних особистостей – Мек Ґолдсбері (Goldsbury), Рікі Малічі (Malichi), Ерік Ансворт (Unsworth), Шон Магоні (Mahoney), Мацєй Фортуна (Fortuna). Дехто із них там живе змалку, хтось – повернувся після багатьох років, хтось – просто приїхав як гість на кілька днів. Джаз – це пасія, яка їх поєднала й привела до серії музичних зустрічей, результатом яких є альбом «Live at CoCo's». Цей альбом вийшов на престижній американській компанії звукозапису New York Cadence Jazz Records. Така творча спілка виявилась міцною, і тепер музиканти виступлять у Львові, щоб подарувати публіці неповторну джазову інтерпретацію особливої мультикультурної атмосфери, яка зародилась ще при першій зустрічі музикантів у Ель-Пасо на самому півдні Сполучених Штатів Америки.

Що ж таке є на межі американського і мексиканського світів, розділених річкою Ріо-Гранде, на якій упродовж століть перехрещуються цілком різні культурні площини...? На це питання музичною мовою імпровізації дають власну відповідь музиканти, чиє мистецтво увібрало в себе магію пустельного «Сонячного міста» – Ель-Пасо.

Трубач, композитор, аранжувальник Мацєй Фортуна виступає з різноманітними колективами, а також власними проектами по всьому світу. Співпрацює з найвизначнішими джазовими особистостями польської сцени, а також з багатьма артистами зі США і Європи. Викладає у Музичній академії міста Познань, є кандидатом мистецтва, магістром юридичних наук. Здійснює видавництво компакт-дисків.

В його доробку – вісім повністю авторських компакт-дисків: Maciej Fortuna Quartet «Lost Keys» (номіновано до нагороди Fryderyk 2011), Maciej Fortuna Trio: «Solar Ring», «Sahjia», «At Home», Fortuna Acoustic Quartet «Jazz From Poland», а також три компакт-диски з використанням live electronics: «In The Small Hours», «1», «LIVE». Мацєй Фортуна також записав кілька десятків компакт-дисків із різними ансамблями, часто за межами Польщі в міжнародних складах (як, наприклад, Mack Goldsbury Quartet «Live At CoCo's»).

2013 11 25 Голдсбері (Копіювати)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: