Головним героєм судової акції заборони Євромайдану у Львові треба визнати начальника обласної міліції, - ОПОРА

Так виглядає, що ініціатором позову про заборону права на мирні зібрання у Львові є Головне управління МВС у Львівській області. І нехай не вводить нас в оману те, що формально головним позивачем виступав Відділ охорони культурної спадщини Львівської ОДА. Про це пише громадський активіст Олександр Неберикут

"В самому тексті позову лише мимоволі, так би мовити між іншим, згадується про загрозу негативного впливу мирних зібрань на об’єкти культурної спадщини в зоні ЮНЕСКО. І там, де про це йде мова - читаємо якісь нісенітниці. Зокрема, що акції, заплановані на площі Ринок, проспекті Свободи, вулицях Винниченка, 18 і Університетській, 1 “проводяться фактично в центральні частині міста, поряд з пам’ятками архітектури, що включені до списку Спадщини ЮНЕСКО”. Щодо площі Ринок – це правда, але ні університет Франка, ні приміщення ОДА, ні пам’ятник Шевченку не є об’єктами внесеними до Списку ЮНЕСКО. А найближчим до університету Франка об’єктом у Списку ЮНЕСКО взагалі є Собор св. Юра (до якого не менше, ніж 1 км). Маю сумніви, що начальник Відділу охорони культурної спадщини ЛОДА Андрій Левик міг тверезим таке понаписувати. Так само як і дуже сумніваюся, що Олег Сало допустив “самоволку” і не знав про таке креативне творіння своїх підлеглих.

Натомість основне, що оскаржується ініціатором позову – це загроза громадському порядку у зв’язку з “порушенням правил подачі повідомлення про проведення акції”. Охорона культурної спадщини і спадщина ЮНЕСКО тут ні до чого. Це лише оригінальний спосіб маскування судового тиску з боку МВС на учасників мирних зібрань. Тому, заради справедливості, головним героєм судової акції заборони Євромайдану у Львові треба визнати начальника обласної міліції Олександра Рудяка. Якщо ж і він не поінформований про позов в якому ГУМВС у Львівській області виступало в ролі третьої особи на стороні позивача, то Андрія Левика направду можна вважати чи не найвпливовішим чиновником Львівщини", - написав Олександр.

Фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: