Ми зробимо все, щоб Янукович підписав Асоціацію, - Колодій (відео)

Сьогодні, 24 листопада, в центрі Львова зібрався десятитисячний мітинг на підтримку європейського курсу України. На львівський Євромайдан вийшли люди різного віку, але всі вони об’єднані спільною ідеєю – ідеєю євроінтеграції Української держави. Над натовпом майоріли синьо-жовті стяги та прапори Євросоюзу. Мітингувальники періодично скандували «Україна в ЄС». Про це повідомила прес-служба облради

Підтримати ініціативу студентів, які першими відреагували на призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, прибув голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Звертаючись до десятитисячної громади, голова обласної ради зазначив, що всі, хто зібрався на площі біля пам’ятника Т. Шевченку, прийшли показати владі своє спільне ставлення до її рішень. Петро Колодій подякував львівському студентству за те, що вони миттєво відреагували на ганебне розпорядження Прем’єр-міністра Азарова та спонукали до дій і громадськість Львівщини, і весь український народ.

«Як сказав Михайло Грушевський: «Біда України в тому, що в ній керують ті люди, яким вона не потрібна». І в четвер уряд Азарова вкотре підтвердив ці слова. Адже нинішній владі не потрібна Україна. Вона не бачить Українську державу у Європейській спільноті. – зазначив голова обласної ради. – Європа сьогодні не відбулася. Не відбулася насамперед тому, що там немає України. І тому наш курс незмінний: ми зробимо все для того, щоби Президент підписав Угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі. На цій площі нас зібралось 10 тисяч. Понад 2 тисячі жителів Львівщини виїхали вчора на підтримку Євромайдану в Києві. Сьогодні ми єдині, бо нас об’єднала європейська ідея. І цей виклик, який кинула нам влада, ми витримаємо з гідністю», – зазначив Петро Колодій.

Окрім того голова Львівської обласної ради розповів, що місцеві ради Львівщини одна за одною ухвалюють звернення до Президента з вимогою негайної відставки уряду Азарова. Петро Колодій висловив впевненість, що таке звернення буде підтримане і сесією Львівської обласної ради, яка відбудеться у вівторок, 26 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: