Організатором нацистського мітингу у Львові була "Свобода", - громадські активісти

ВО «Свобода» провела нацистський марш та святковий хардкор-концерт у день пам’яті жертв Голодомору у Львові. Про це у Фейсбуці повідомив Зенон Дашак.

"Львовом пройшов про вокативний марш нацистів, котрі скандували «Зіґ хайль!», «Одна раса!», «Слава перемозі – вождеві слава!» та ін. В руках тримали прапори Греції та символом кельтського хреста. Після маршу нацисти продовжили «святкування» Голодомору хардкор-концертом, на який з’їхались відомі нацистські гурти з усієї Європи.

Марш і концерт, які піарились ще два тижні тому, організувала ВО «Свобода». Як видно на відео, серед ораторів виступає відомий київський свободівець Євген Карась – помічник нардепа Андрія Іллєнка, член київського комітету партії. Також серед учасників маршу й концерту присутні помічники нардепа Юрія Михальчишина. Одного з них видно на відео з хардкор-концерту.

Співорганізатором хардкор-концерту є фірма нацистського одягу «Svastone», разом з якою ВО «Свобода» неодноразово організовувала спільні заходи, зокрема турніру «Іду на ви». 14 жовтня у клубі міленіум ВО «Свобода» й «Svastone» організувала вищезгаданий турнір, на якому виступав з промовою Юрій Михальчишин. На аналогічному турнірі у Харкові виступав вищезгаданий свободівець Євген Карась.

Варто зазначити, що Євген Карась написав статтю, де збрехав, ніби ФАРЕ покарало Львів саме через червоно-чорні прапори й портрети Бандери й Шухевича. ВО «Свобода» постійно наголошує, що нацистські вигуки на стадіоні були провокацією з метою дискредитації українського націоналізму. Як ми бачимо, свободівці самі ж організовують такі заходи, які дискредитують український націоналізм й Україну", - повідомив Зенон Дашак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: