"Батьківщина" хоче висловити Азарову недовіру

До Верховної Ради внесено проект постанови №3692 «Про відповідальність Кабінету міністрів України». Даний документ внесли в понеділок, 25 листопада, голови парламентських фракцій «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок, повідомили в прес-службі парламенту.

Текст проекту постанови в даний час на сайті Верховної Ради відсутній. Однак у прес-службі «Батьківщини» уточнили, що документ внесений у зв'язку з прийняттям Кабінетом міністрів рішення про призупинення підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

«Проектом постанови передбачається прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів у зв'язку зі зрадою урядом національних інтересів держави», – заявили в «Батьківщині».

В опозиції пояснили, що Закон України «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики» встановив пріоритетність інтеграції України в Європейський союз для внутрішнього і зовнішнього розвитку держави. Однак, діючи всупереч закону, 21 листопада Кабінет міністрів призупинив підготовку до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва) відбудеться саміт « Східного партнерства», на якому очікувалося підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Однак 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того Верховна Рада минулого тижня не прийняла всі необхідні для підписання Угоди законопроекти.

Після цього в містах України почалися масові мітинги на підтримку євроінтеграції. На мітинг у Києві 24 листопада зібралося більше 100 тис. чоловік. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва.

25 листопада відбулися сутички мітингувальників, які виставили блок-пікет біля Кабміну, з «Беркутом». При цьому міліція використовувала сльозогінний газ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: