При спробі розігнати Евромайдан «Беркут» побив уночі жінок-нардепів

Бійці «Беркута» під час спроби розгону Евромайдана в ніч на 25 листопада побили опозиційних депутатів, у тому числі жінок. Про це заявив голова фракції «Батьквіщіна» Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

«Вони навіть били жінок-депутатів», – сказав пан Яценюк.

У той же час він не став називати прізвища постраждалих, зазначивши лише, що з побитих депутатів особливо сильно постраждав Андрій Парубій. Нагадаємо раніше, повідомлялося, що йому зламали палець.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Генеральний прокурор Віктор Пшонка зобов'язаний негайно розслідувати побиття «Беркутом» людей на Євромайдані.

«Якщо Угода не буде підписана і цей режим далі поводитися недемократично і тоталітарно, ми закликаємо ЄС та США ввести персональні санкції проти всіх чиновників, які дають вказівки розганяти мирні мітинги», – додав пан Яценюк.

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва) відбудеться саміт «Східного партнерства», на якому очікувалося підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Однак 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того Верховна Рада минулого тижня неї прийняла всі необхідні для підписання Угоди законопроекти.

Після цього в містах України почалися масові мітинги на підтримку євроінтеграції. На мітинг у Києві 24 листопада зібралося більше 100 тис. осіб. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва.

Вранці 25 листопада відбулися сутички мітингувальників, які виставили блок-пікет біля Кабміну, з «Беркутом».

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: