У Києві серед вулиці "Беркут" жорстоко побив студентів зі Львова, - ЗМІ

У Києві "беркутівці" безпідставно жорстоко побили й затримали сімох юнаків зі Львова, які поверталися власним авто додому з Євромайдану.

Інцидент трапився 25 листопада близько 12:30 на проспекті Перемоги, повідомив INSIDER правозахисник Юрій Мартиненко.

Він розповів, що семеро молодих хлопців зі Львова, серед яких були студенти, помічники народного депутата, приїхали до Києва власним бусом підтримати Євромайдан.

"Вони пробули у столиці три доби й вирішили їхати додому. Зупинилися на проспекті Перемоги випити кави. Коли вони стояли припарковані до тротуару, до них під'їхали два мікроавтобуси з тонованим склом. Звідти миттєво вибігли "беркутівці" й почали всіх дуже сильно бити", – каже адвокат.

"Одному хлопцеві вибили щелепу, поламали ребра, під питанням перелом ноги. Шістьох затримали й доправили в Печерське райуправління міліції, одного забрала "швидка", – додав він.

За словами Мартиненка, юнакам абсолютно нічого не пояснювали, за що їх затримують.

"Коли їх везли, то хлопці запитали, що трапилося. А правоохоронці відповідали російською мовою: "Вы, бандеровцы! Вас надо всех поубивать. Чего вы сюда приехали?" – розповів правозахисник.

Він також наголосив, що Печерське РУМВС не склало стосовно них жодного протоколу про адмінправопорушення або ще чогось, тому що не було підстав. А коли вже почали втручатися нардепи, правозахисники, то хлопців відпустили й віддали їхній мікроавтобус.

"Ми зараз намагаємося в чергового райуправління міліції отримати направлення для проведення судово-медичного обстеження. Але нам ці направлення не дають, ігнорують, придумують якісь нісенітниці. Ці дискусії вже тривають близько години", – заявив Мартиненко.

Крім того, він наголосив, що хлопці не залишать РВУМВС, доки не отримають цього скерування. Потім вони мають намір зняти побої.

"Треба це зафіксувати, бо потім скажуть, що нічого не відбулося й усі залишилися цілі й здорові", – резюмував юрист.

Нагадаємо, 25 листопада під Кабміном відбулася бійка між мітингувальниками і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Було застосовано сльозогінний газ.

21 листопада Кабмін вирішив припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Це викликало хвилю протестів по Україні. Акції на підтримку євроінтеграції пройшли практично в усіх обласних центрах. У Києві 24 листопада акція зібрала, за різними даними, від 50 до 100 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: