ЄС чекає на Азарова

Комісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле назвав ранок п'ятниці, 29 листопада, крайнім терміном для прийняття Україною рішення щодо Угоди про асоціацію

"Ми готові і двері відчинені. У буквальному сенсі крайній термін для рішення - це ранок п'ятниці. Так, існує надія на підписання і надія, як відомо, вмирає останньою", - сказав Фюле.

"Я знаю про рішення українського уряду. Ми знаємо, що, згідно з Конституцією України, це президент підписує подібні договори. Таку Угоду про асоціацію укладають всі члени ЄС. Така можливість не надається кожен другий день або кожний другий тиждень. Зараз все в руках української сторони, яка попросила про паузу", - цитує єврокомісара УНІАН.

Нагадаємо, 21 листопада уряд України прийняв рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Це рішення викликало акції протестів у Києві, регіонах України, а також за кордоном. Зокрема, вчора, 24 листопада, понад 100 тисяч осіб взяли участь у мітингу в Києві, вимагаючи від влади підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: