ЄС повинен надати Україні більш вигідні умови – Кваснєвський

Щоб Україна підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом, ЄС повинен надати українській державі більш вигідні економічні умови в світлі економічного тиску з боку Росії, на яку припадає значна частина експорту української продукції. Про це заявив один з лідерів місії Європарламенту в Україні, колишній президент Польщі, Олександр Кваснєвський.

«Євросоюзу потрібно зрозуміти, що битва набагато серйозніша, ніж питання про бюджет Європи чи наші можливості. Із західного боку має бути підготовлений економічний пакет. Зокрема, скільки кредитів ми можемо надати, і на яких умовах», – цитує пана Кваснєвського Rzeczpospolita з посиланням на його інтерв'ю радіо Zet.

Колишній президент Польщі зазначив, що Росія бореться за Україну дуже жорсткими методами, і з літа триває блокада українського експорту в РФ, на який припадає 40% від усього обсягу зовнішніх поставок України.

«Не потрібно бути філософом, щоб передбачити дії Росії, оскільки вона завжди використовує такі методи. Наша реакція повинна бути значно конкретнішою у сфері економіки, у сфері її підтримки», – додав пан Кваснєвський.

Як повідомляв НБН, 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Після цього в четвер, один з голів моніторингової місії Олександр Кваснєвський заявив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті країн «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) не відбудеться і місія Європарламенту завершує свою роботу в Україні.

Однак у п'ятницю, 22 листопада, Олександр Кваснєвський після відвідування засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Харкові заявив про продовження роботи місії в Україні.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: