Львівщина отримає понад 70 нових автомобілів екстреної медичної допомоги

У країні продовжується ініційоване Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем реформування медичної галузі. Серед пріоритетних напрямів реформування медицини - розвиток екстреної медичної допомоги, наближення цієї допомоги до передових європейських стандартів.

Про це повідомила прес-служба ЛОО ПР

Уряд України, виконуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, ефективно сприяє розвитку екстреної медичної допомоги, таким чином, змінюючи інфраструктуру адміністративних території і реальними справами наближує медичну допомогу до наших громадян, роблячи її більш ефективною та доступною.

Депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, головний лікар комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Сергій Федоренко переконаний – розвиток екстреної медицини не лише покращує надання лікарської допомоги потребуючим громадянам, але й позитивно впливає на усі галузі. Адже для реалізації проекту на практиці необхідно, щонайменше, відремонтувати дорожнє покриття для вчасного прибуття «швидких» у встановлений термін, а також забезпечити лікарів сучасними автомобілями.

«Вперше за роки незалежності нашої держави Львівщина до кінця 2013 року – у 1-ому кварталі 2014 року отримає понад 70 нових автомобілів екстреної медичної допомоги. Ні для кого не секрет, що парк автотранспорту у медичних установах краю вже давно застарів. І сьогодні вкрай важливо, що уряд України в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича перейшов від слів до реальних справ, які покращать надання першої медичної допомоги потребуючим пацієнтам», - зазначив С.Федоренко.

Окрім цього, депутат упевнений – розвиток медичної інфраструктури стимулюватиме й підвищення професійного рівня медичних працівників. Водночас, невдовзі у нашому місті запрацює центральна диспетчерська служба екстреної медичної допомоги області, яка відповідатиме усім європейським стандартам та вимогам.

Сергій Федоренко нагадав, що Закон України «Про екстрену медичну допомогу», який набрав чинності у цьому році, передбачає встановлення соціального стандарту доїзду швидкої до пацієнта – це 10 хвилин у місті і 20 хвилин у сільській місцевості. Досягти виконання стандарту можна, виконавши медичну складову: наявність машин швидкої медичної допомоги з високоякісним обладнанням, бригад медиків, наповнення медичних сумок, з якими медпрацівники виїздять до пацієнта.

«Система екстреної медичної допомоги сьогодні фінансується у достатньому обсязі. Щомісяця ведеться моніторинг наявності медичних препаратів, паливно-мастильних матеріалів і наразі немає ніяких засторог, що до кінця цього бюджетного року виникнуть проблеми», - відзначив Сергій Федоренко.

Також він наголосив, що медична складова роботи швидкої наближається до виконання стандарту. Проте у стандарті присутні й інфраструктурні фактори, які не залежать від департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації: якість доріг, мости, таблички на будинках, належне виконання водіями правил дорожнього руху тощо.

«Це комплекс проблем, які необхідно вирішувати разом. Реформування медичної галузі буде тим локомотивом, який змусить і службовців, і владу прискіпливо поставитися до якості доріг, їхнього освітлення та покриття, а також до побудови нових мостів, щоб забезпечити виконання стандартів. Тому що у нас, у медиків, немає питання пріоритетної дороги, для нас кожен пацієнт пріоритетний і кожна людина повинна отримати якісну медичну допомогу вчасно та у повному обсязі», - відзначив Сергій Федоренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: