МВС пояснили, чому затримали автобус із студентами

Вночі у Львові зупинили автобус зі студентами, які їхали до Києва, через неналежно оформлені документи. Про це сьогодні, 26 листопада, під час брифінгу, повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк.

«Автобус вперше зупинили ще на вулиці Стрийській. В автобусі не були належним чином оформлені певні документи.  Я особисто виїхав на місце, там з’явився голова Львівської облради Петро Колодій і велика кількість журналістів з «Дорожнього контролю». Ми спілкувалися десь близько години. Я заявив, якщо належно оформлені документи, якщо є списки людей, які мені потім, до речі, подали, я не бачу жодних проблем, щоб автобуси зі студентами виїхали до Києва», – зазначив Рудяк, пише Галінфо.

Він також прокоментував ситуацію зі зникненням номерного знака з автобуса.

«Що стосується номерного знака. На місці знаходилися два наряди ДПС на машинах, 4 особи. Машини з місця не від’їздили. Було близько 7 камер, близько 70 активістів. Працівники міліції постійно були на виду. Я, не порушуючи інструкції, дозволив журналістам і активістам провести огляд патрульних автомобілів міліції. Номерний знак, про який говорять, що його викрала міліція, в автомобілях виявлений не був. В мене питання є, але я їх задам згодом певним особам. Я не хочу говорити про провокативні дії, не хочу нікого звинувачувати, але зрозумійте мене правильно», – заявив він.

Головний міліціонер області нагадав, що коли перші автобуси вирушили дол. Києва, одних проблем не було: «Належним чином оформлені документи – поїхали. І зараз тат сама історія:  якщо оформлені документи, немає ускладнень погодних умов – немає проблем. Я не піддамся жодному тиску ні за яких обставин. Якщо є законні підстави – будь ласка, але тиснути на мене не треба. Я ж на євромайдан не тисну. Вони не тиснуть на мене, - я не тисну на них. Давайте будемо взаємно ввічливими».

Як зауважив генерал-лейтенант, пересування без номерного знака несе за собою постановку автобуса на штраф майданчик: «Якби його не зупинили ми, це сталося б у Рівному, в Житомирі тощо. Ми запитали у водія, чи готовий він взяти на себе відповідальність, щоб 49 чоловік висадили серед поля? Надали документи – щасливої дороги».

Олександр Рудяк також нагадав, що у водія який везе групу людей, має бути посвідчення водія певної категорії. Якщо це приватний підприємець, у нього повинно бути посвідка приватного підприємця, акт обстеження транспортного засобу. Якщо це нерегулярні перевезення - то ліцензія на перевезення пасажирів. Якщо це приватний підприємець, який заявив, що перевозить своїх друзів і знайомих, що це для нього не комерційна поїздка і надав список всіх осіб, що будуть пересуватися в автобусі – закон не забороняє їхати.

Нагадаємо, в ніч на сьогодні, 26 листопада, в соцмережах з’явилося повідомлення, що міліція затримала автобус, який їхав зі Львова до Києва на мітинг у підтримку угоди про асоціацію з Євросоюзом. Згідно з інформацією, із зупиненого автобусу зірвали номери, у відповідь на це активісти перекрили дорогу.

"На дорогу з ними виходять водії автівок, які проїжджають повз, і перекривають дорогу з ними!"- сказано в повідомленні. Згодом стало відомо, що йшлося про студентів УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: