На вулиці Коперника у Львові ДАІ зупиняє автомобілі

Аби групи львів'ян могли виїхати на мітинги до Києва, водії повинні мати всі необхідні для перевезення груп людей документи. Інших причин затримувати мітингувальників у правоохоронців нема.

Про це 26 листопада на брифінгу повідомив головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк, повідомляє ZAXID.NET

Сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація про те, що нібито вчора інспектори ДАІ не випускали зі Львова на Київ автобуси з мітингувальниками.

Як повідомив координатор ГО «Дорожній контроль» Олександр Шаркевич, він особисто був свідком кількох інцидентів, коли представники ДАІ зупиняла автобуси. Зокрема, на вул. Стрийській та на вул. Коперника.

Зокрема, з його слів, на вул. Коперника у водія автобуса з львів'янами, що їхали на мітинг у Київ, інспектори ДАІ вилучили документи. За словами Олександра Шаркевича, даівці відмовлялись їх повернути, ховаючись в службових автомобілях, поки не приїхало керівництво міліції Львова та області, в тому числі й сам Олександр Рудяк.

«Автобус відпустили, але згодом його зупинили біля виїзду зі Львова. І очевидці бачили, як працівники ДАІ вирвали задній номер автобуса... Після цього студенти, що їхали в автобусі, перекрили дорогу», - сказав активіст «Дорожнього контролю». І наголосив, що за всіма цими фактами будуть скеровані відповідні скарги.

Водночас, начальник обласної міліції розповів журналістам, що у водія автобуса, який інспектори ДАІ зупинили на вул. Стрийській, не були належно оформлені «певні документи».

«Як я вже казав: якщо належно оформлені документи, якщо є списки – я не бачу проблеми, щоб автобуси виїхали на Київ», – прокоментував Рудяк.

Заяви про те, що працівники ДАІ зривали номери з автобусів з мітингувальниками, аби ті не могли поїхати в Київ, Олександр Рудяк прокоментував так: «Працівники міліція весь час були на виду. Я, не порушуючи інструкції, дозволив активістам і журналістам провести огляд патрульних автомобілів міліції. Номерний знак, який, кажуть, викрала міліція, в автомобілях виявлений не був і деінде в міліціонерів також. Не хочу говорити про провокативні дії, не хочу нікого звинувачувати. Але коли був перший рух автобусів до Києва – всі охочі виїхали, проблем не було».

Як інформував ZAXID.NET, сьогодні під стіни головного управління міліції області - у Львові на площу Григоренка прийшло близько 10 тис. мітингувальників. Вони зачитали звернення студентського страйкового комітету до керівництва міліції, яким засудили блокування виїздів до Києва на Євромайдан. Олександр Рудяк, який вийшов до учасників акції заперечив звинувачення, що ДАІ отримала вказівку не випускати львів'ян до Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: