Студенти київських вузів прийшли на Майдан, зібралися тисячі людей

На Майдан Незалежності у Києві прийшли студенти столичних вузів, які мітингували в парку ім. Шевченка. Зараз на Майдані зібралося близько 2 тис. чоловік, повідомляє кореспондент НБН.

Крім того ще близько тисячі осіб перебувають на мітингу на Європейській площі, а кілька десятків залишаються біля Кабінету міністрів.

Студенти, які зібралися на Майдані Незалежності скандують «Разом – сила!». В руках вони тримають прапори України та Євросоюзу. Символіка партій і організацій відсутня. Виступаючі представники студентства заявили, що оголосили страйк до 29 листопада і звертаються до президента Віктора Януковича з вимогою виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Присутні студенти Києво-Могилянської академії, Національного університету імені Тараса Шевченка та НПУ ім. Драгоманова планують сформувати живий ланцюг від Майдану Незалежності до Європейської площі.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того Верховна Рада минулого тижня не прийняла всі необхідні для підписання Угоди законопроекти.

Після цього в містах України почалися масові мітинги на підтримку євроінтеграції. На мітинг у Києві 24 листопада зібралося більше 100 тис. чоловік. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва.

25 листопада відбулися сутички мітингувальників, які виставили блок-пікет біля Кабміну, з «Беркутом». Бійка активістів з «Беркутом» також сталася ввечері на Європейській площі.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: