У парламенті ЄС попередили про наслідки у разі силового розгону Євромайдану

Глава комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок і доповідач по Україні Яцек Саріуш-Вольські попередили владу України про неприпустимість застосування сили до мітингувальників на підтримку євроінтеграції. Про це у вівторок, 26 листопада, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

«Ми наполегливо застерігаємо українську владу від застосування сили проти мирних демонстрантів. В іншому випадку можуть настати серйозні наслідки», – заявили представники Європейського парламенту, повідомляють Wiadomosci.onet.pl.

«Ми висловлюємо рішучу підтримку тисячам громадян України, які, незважаючи на мороз прийшли на Євромайдани в Києві та інших містах по всій Україні», – сказали Ельмар Брок і Яцек Саріуш-Вольські.

За їх словами, двері в ЄС залишається відкритими для українського народу.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження призупинити процес підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того Верховна Рада минулого тижня не прийняла всі необхідні для підписання Угоди законопроекти.

Після цього в містах України почалися масові мітинги на підтримку євроінтеграції. На мітинг у Києві 24 листопада зібралося більше 100 тис. чоловік. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва. У ніч на 25 листопада міліція спробувала розігнати мітинги у центрі Києва.

25 листопада відбулися сутички мітингувальників, які виставили блок-пікет біля Кабміну, з «Беркутом». Бійка активістів з «Беркутом» також сталася ввечері на Європейській площі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: