ЄС не забуде про Тимошенко

Незалежно від того, як пройде саміт у Вільнюсі, ЄС продовжить переговори з Україною про проведення реформ.

Питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко не буде знято з порядку денного відносин між Євросоюзом та Україною після проведення саміту Східного партнерства у Вільнюсі (Литва), який відбудеться 28-29 листопада. Про це заявив Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

"Ніхто не забув про це, про важливі питання і в наших взаєминах чітко вказується, що політично мотивована юстиція непорівнянна з принципами будівництва наших партнерських відносин", - сказав Фюле.

Окрім того, він заявив, що незалежно від того, які результати буде отримано на саміті, ЄС продовжить переговори з Україною про проведення реформ.

"Не так просто використовувати другу і третю можливість для підписання такої важливої угоди. Але ми будемо після Вільнюса продовжувати обговорення з українцями тих питань, які знаходяться у центрі нашої уваги", - заявив Єврокомісар.

Раніше радник Путіна заявляв, що якщо Україна підпише угоду про асоціацію, Євросоюз більше не буде вимагати звільнити екс-прем'єра. На його думку ЄС спеціально створює ілюзію переговорів і поступок, щоб втягнути Київ у кабальний договір.

Нагадаємо, 21 листопада Україна заявила, що призупиняє підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке мало відбутися на саміті Східного партнерства наступного тижня у Вільнюсі.

За матеріалами ZN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: