Садовий підпише договір для прокладання трамваю на Сихів

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР погодив зміни до умов договору позики Європейського банку реконструкції та розвитку для прокладання трамваю на Сихів. Кредит на 6 млн євро супроводжуватиметься грантом у розмірі 5 млн євро. Змінилися строк надання цієї позики – 7 років, та умови її погашення – 12 рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом.

«Структурою фінансування передбачено 6 млн євро – це кредитна частина коштів ЄБРР, та 5 млн євро – це грантова частина, виділення якої вже офіційно погоджено Міністерством навколишнього середовища і ядерної безпеки Федеративної республіки Німеччина», - зазначив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій.

За його словами, ЄБРР отримав від Німецького міністерства кінцеве рішення, тому сьогодні готуються відповідні документи та договори для представлення Львівській міській раді та подальшого обговорення.

Як додав Сергій Кіраль, документальна частина кредитного договору буде завершена до кінця цього року.

«Сьогодні проекти договорів вже готові, вони перебувають на завершальній стадії внутрішнього погодження в ЄБРР. Минулого тижня відбулося засідання кредитного комітету ЄБРР, яким було погоджено основні умови цього кредиту. Ми також отримали офіційний лист-звернення від ЄБРР. Тобто на сьогоднішній день всі формальні підстави виконані, тож ми сподіваємось, що наступного тижня отримаємо проекти договорів, і до середини грудня ми б мали підписати ці угоди та затвердити їх рішенням сесії міської ради, щоб на кінець року завершити формальну, паперову частину цього проекту», - зазначив Сергій Кіраль.

Відповідно д попередніх розрахунків та проектів контрактів, які планують укласти з підрядною організацією, термін виконання робіт – від 6 до 8 місяців. Нагадаємо, тендер на проведення робіт з продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова виграла компанія «ONUR».

«Фактично місто отримує 55 млн грн. безповоротних грантових коштів. В цьому році, оформивши всі документи, можемо вже планувати ті роботи, починаючи з кінця першого кварталу 2014 року.

Це надзвичайно важлива угода для міста, тому що ми отримаємо безпрецедентну грантову допомогу під цю можливість зв’язати Сихівський масив з центральною частиною міста швидким трамваєм. Дай Бог, щоб ми мали можливість ще закупити необхідну кількість нових вагонів, щоб мешканці, які живуть у найбільшому спальному мікрорайоні, могли нормально і швидко добиратись до центру в комфортних умовах.

Це питання мало багато дискусій та розмов, але враховуючи, що ми отримуємо подарунок у розмірі 55 млн грн., дискусії будуть зайвими. Мені приємно, що Львів пройшов цю дорогу і управління зовнішньоекономічних відносин провело надзвичайно складні переговори, які тривали близько 3 років», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: