У Львові стартує проект «Театральна педагогіка»

Інноваційне навчання у школах. У листопаді цього року розпочинається впровадження освітньо-культурного проекту «Театральна педагогіка» Це спільний проект управління освіти ЛМР, навчально-методичного центру освіти Львова та Першого українського театру для дітей та юнацтва і факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. І.Франка. Презентація проекту відбудеться 27 листопада о 14 год. у приміщенні Першого українського театру для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка,11).

Метою проекту є створення в місті освітньо-виховної системи культурологічного розвитку дітей та молоді; спрямування діяльності педагогів на перетворення дозвілля у чинник особистісного творчого розвитку учнів за допомогою духовного потенціалу театрального мистецтва; модернізація змісту освіти засобами міських театрів на прикладі Першого українського театру для дітей та юнацтва; використання новітніх технологій навчання для розвитку творчих здібностей; формування в учнів ціннісного ставлення до світу, до мистецтва, здатності сприймати і примножувати художні цінності у царині дозвілля через власний емоційний досвід; пропагування театрального мистецтва.

Цільовою групою проекту є учні 7-11 класів, учителі, педагоги-організатори, соціальні педагоги, практичні психологи, батьки.

У рамках реалізації проекту «Театральна педагогіка» планується:

  • створення (відновлення) шкільних театрів, театральних студій, гуртків;
  • напрацювання ефективних методик співпраці «школа – театр»;
  • розвиток учнівського театрального волонтерського руху;
  • підготовка фахівців для проведення уроків театру в школі (ВУЗ, театр);акторський і режисерський тренінг студентів педагогічних університетів(практична діяльність на базі школи);
  • навчання учнів, вчителів, педагогів – організаторів, соціальних педагогів основ режисерської майстерності;
  • включення уроків театру в навчальний процес школи.

Термін проекту «Театральна педагогіка» 2013 – 2015 роки. Координатор проекту: методист Навчально-методичного центру освіти м.Львова Тетяна Москва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: