Меркель зустрінеться із Януковичем

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила готовність до посередництва між Росією і Україною в вирішенні конфліктного питання з приводу підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", посилаючись на AFP.

"Ми повинні подолати останні пережитки "холодної війни", я із задоволенням буду над цим працювати", - сказала федеральний канцлер на прес-конференції в середу, 27 листопада.

При цьому вона закликала Росію відмовитися від мислення часів "холодної війни" і не чинити тиску на колишні республіки СРСР.

За словами Меркель, зближення країн Східної Європи з Заходом сприймається Москвою як їх розрив з Росією, і таку позицію "необхідно подолати".

Водночас канцлер підкреслила, що, незважаючи на зупинені президентом України Віктором Януковичем приготування до підписання угоди про асоціацію з ЄС, Європа і надалі збирається запрошувати Київ до співпраці в рамках "Східного партнерства".

Меркель сподівається зустрітися з Януковичем 29 листопада на саміті ЄС у Вільнюсі, де і передбачалося підписати двосторонній документ.

Глава німецького уряду також відзначила і "важливу роль Німеччини" в діалозі з Росією.

На думку Меркель, двом країнам необхідно відмовитися від безкомпромісності в обговоренні гострих питань. Крім того, Німеччина потребує Росії як стратегічного партнера, вважає німецький канцлер.

Напередодні президент України Віктор Янукович в інтерв'ю українським телеканалам заявив , що не може спрогнозувати терміни підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом. За його словами, це залежатиме також від прогресу в налагодженні відносин з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: