Сало взяв участь в Урочистій академії з нагоди Міжнародного Дня інвалідів

28 листопада в Національному академічному драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулась Урочиста академія з нагоди Міжнародного Дня інвалідів. У заході взяв участь голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало.

«Україна взяла на себе і неухильно виконує міжнародні зобов’язання щодо матеріального забезпечення людей з обмеженими можливостями, створення для них необхідних соціально – побутових умов, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним наодинці зі своїми труднощами і проблемами», – зазначив у вітальному слові голова ОДА.

Також Олег Сало наголосив, що на Львівщині нараховується близько 171 тисяча людей з особливими потребами. У формуванні та реалізації політики в сфері соціального захисту та реабілітації активну участь  беруть і люди з обмеженимим можливостями, їх громадські організації. Представники громадських організацій активно залучаються до підготовки різноманітних програм  та заходів, спрямованих на покращення умов життєдіяльності: «У кожній сфері суспільної діяльності є люди, які попри особливі потреби, будують суспільство рівних можливостей, служать взірцем цілеспрямованості, твердості духу, наполегливості в досягненні мети, вчать інших доброті та милосердю», – сказав керівник області.

Олег Сало підкреслив, що завдання всіх органів законодавчої та виконавчої влади – усунути бар’єри, які стоять на їх шляху до самореалізації, зробити все для того, щоб кожен з них зміг відчути себе корисним суспільству. Адже ці люди володіють не тільки знаннями і талантами, а й високими вольовими і моральними якостями.

Варто відзначити, що упродовж 2013 року завдяки цілеспрямованій державній політиці та соціальним ініціативам Президента України В.Ф. Януковича вирішено ряд питань, зокрема запроваджено новий механізм забезпечення засобами реабілітації, завдяки якому кожна людина має змогу вибрати виріб відповідно до її індивідуальних потреб. На сьогодні річна потреба в кріслах колісних (колясках) забезпечена повністю. Розширено мережу центрів соціальної реабілітації  для дітей-інвалідів.

Окрім цього, передбачено придбати 39 квартири для пільгових категорій громадян: інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, сімей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Голова ОДА побажав усім присутнім доброго здоров’я, оптимізму, незламного духу, добробуту, злагоди й життєвих гараздів, вручив ключі від автомобілів та подарував пам’ятні подарунки  людям з особливими потребами.

Зазначимо, Міжнародний День інвалідів відзначається щороку 3 грудня.

прес-служба ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: