У Львові пройде акція «Не будь байдужим. ВІЛ/СНІД стосується кожного»

У п’ятницю, 29 листопада, о 16.00 год. до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на площі Ринок, 1 проведе акцію «Не будь байдужим. ВІЛ/СНІД – стосується кожного». Мета акції - привернення якомога більшої кількості людей до здорового способу життя, безпечної поведінки, а також вироблення активної життєвої позиції у молодих львів’ян.

Під час акції соціальні фахівці інформуватимуть молодь, перехожих щодо проблем ВІЛ/СНІДу, роздаватимуть буклети: «Абетка самозахисту», «Слово Ні Іноді Допомагає», «ВІЛ – це не Вередлива Істота - Лиходій», «Кишенькова книжечка для тебе», «ВІЛ та СНІД», червоні стрічки, інформуватимуть про центри, де безкоштовно надають консультації та здійснюють обстеження. Під час заходу відбуватиметься трансляція роликів та діалог між організаторами та учасниками на цю тему в центрі міста.

Символом небайдужості до проблеми ВІЛ-СНІДу, висловленням солідарності та розуміння, знаком пам’яті про померлих від хвороби буде червона стрічка, яку в рамках акції відтворять із ліхтарів у руках працівники відділів соціальної роботи ЛМЦСССДМ.

«Однією з проблем у боротьбі з ВІЛ-СНІДом є байдужість здорових людей. Ті, кого не торкнулася біда, тримаються від неї подалі, остерігаючись ВІЛ-інфікованих людей. При цьому у суспільстві втрачається порозуміння, виростає штучна стіна, що ізолює тих, хто дійсно потребує допомоги. Захід «Не будь байдужим. ВІЛ/СНІД – стосується кожного» – можливість багатьом молодим людям замислитися про своє життя та життя оточуючих, а також нагода показати їхню солідарність та готовність до підтримки хворих на СНІД», - розповідає Любов Федишин, начальник відділу соціальної роботи Шевченківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: