У Львові пройшла виставка народних умільців з Брусилівського району

Львів соціальний. Наше місто обмінюється культурним досвідом з різними куточками України. Днями, 22-23 листопада, у Центрі творчості для дітей та юнацтва Галичини (м. Львів, вул. Вахнянина, 29) відбулась виставка народних майстрів з Житомирщини (Брусиловський район).

«Оглядачам виставки ми представили роботи гончарного мистецтва, вишивані картини і елементи народного одягу, вироби виготовлені техніками квілінг, орігамі, печворк. Для відвідувачів ми проводили майстер-класи з метою передання вміння технік і популяризування. Тобто, нам важливо було донести до відвідувачів виставки частинку соціо-культурного життя Брусилівської землі, наших громадян», - розповідає керівник відділу культури Брусилівської РДА, керівник районного осередку «Союз Чорнобиль України» Галина Андєєва.

Виставка пройшла за співпраці Брусилівського осередку (Житомирська область) «Союз Чорнобиль України», Львівського обласної організації «Союз Чорнобиль України», за підтримки управління соціального захист та управління освіти Львівської міської ради.

Цікаво: Брусилівський район Житомирської області є батьківщиною знаних українців, які знані у Львові – це Іван Огієнко (український вчений, митрополит (від 1944), політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець) та Павло Кармалюк (знаний український оперний співак, баритон, соліст Львівської опери).

прес-служба ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: