У Львові розвалена система управління транспортом міста, - депутат

Система керівництва транспортною галуззю міста Львова є повністю розваленою, адже за останні три роки працює уже четвертий керівник.

Про це Дивись. Інфо розповів депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Кужелю також пояснив свої слова на прикладі маршруту № 29 у Львові. За його словами, проблема маршруту № 29 у Львові розпочалась із того часу, коли його продовжили із кінцевої зупинки «Провесінь» до села Лисиничі.

«Я розумію жителів села Лисиничі, які також мають право доїжджати до міста Львова, але це треба було робити не так, як це було зроблено. Навіть якщо і можна було продовжити цей маршрут, то на ньому було потрібно різко збільшити кількість автомашин, хоча краще було б відкрити новий автобусний маршрут. Але це сталось уже давно і протягом уже кількох років мешканці не можуть сісти на автобус на Тракті Глинянському, оскільки автобус із Лисинич приїжджає уже переповненим», - розповів Юрій Кужелюк.

За словами депутата, якщо на останній зупинці на Тракті Глинянському люди ще можуть втиснутись у маршрутку, то уже вище, на наступній зупинці, автобус є занадто переповненим для того, щоб ще підбирати пасажирів.

«Відтак люди змушені ходити пішки. Я уже неодноразово звертаюсь до міського голови, який дає доручення як управлінню транспорту, так і пану Сидоровичу, які пишуть відписки про те, що вони начебто контролюють цей процес – виїжджають із комісією на маршрут, щоб перевірити, як курсують автобуси. Але ясно, що коли керівник приїжджає контролювати, як їздять автобуси – вони їздять чудово. А йде мова навіть не про весь день, а про ранкові години, - щоб збільшити там кількість машин, щоб люди могли виїхати на роботу. І коли я кажу, що люди не можуть сісти по цілому Тракті Глинянському, то вони роблять відписки про те, що вони були на останній зупинці і зафільмували, як пасажири сідають у маршрутку», - розповів Юрій Кужелюк.

Він також додав, що уже навіть не хоче ходити на ці так звані перевірки.

«Тим паче, ще рік тому мали стояти GPS, тому перевіряти немає що. Розумієте, хтось бреше з трьох: або я, або мешканці, які мене спонукають, ну або, вибачте на слові, високе керівництво міста. На пропозицію «Давайте зустрінемось із мешканцями, щоб ви пояснили їм, що усе добре із автобусами» - особливого бажання у чиновників немає», - наголосив Юрій Кужелюк.

Відповідаючи на запитання Дивись. Інфо, чи проблема полягає лише у тому, що ЛК АТП-1 не має достатньої кількості автобусів, депутат Львівської міської ради зазначив: «АТП-1 – це така дуже специфічна структура. Коли ми цю структуру створювали, то планувалось, що це будуть наші автобуси так само, як є наші трамваї. Оскільки цих автобусів не закупили, АТП-1 поукладало угоди з перевізниками на субпідряді. І власне один із таких перевізників на субпідряді і обслуговує і такий маршрут й впросити його, чи натиснути, чи змусити, щоб зранку він збільшив кількість автобусів – неможливо, бо йде абсолютне несприйняття. У нас уся система керівництва транспортною галуззю міста Львова розвалена: четвертий керівник за три роки», - наголосив Кужелюк.

Нагадаємо, учора під час проведення апаратної наради депутат Кужелюк знову піднімав цю проблему і мер Львова Андрій Садовий дав доручення надати Кужелюку вичерпні відповіді на усі запитання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: